Sivut

lauantai 2. heinäkuuta 2016

L.A.: Grammy-museo, Staples Center ja Warner Bros. -studiokierros

Josko jatkaisin näiden valokuvien sortteerausta ja kahlausta. Olimme jo suunnitelleet, että tänä vuonna lähdetään teinin kevätlomalla käymään Utah'n kansallispuistoissa. No, eikös siihen sitten tullut taas teinin koulun reissu orkesterin kanssa (on toki vapaaehtoinen, mutta teini halusi mennä) Hollywoodiin ja siellä mm. uuteen Harry Potter -puistoon, joka virallisesti avautui vasta viikko tuon koulun reissun jälkeen. Noh, ei kun siinä sitten hetken asiaa pohdittuamme päädyimme vähän mutkikkaampaan suunnitelmaan. Teini lähti perjantaina koulun musiikki-osastojen kanssa bussilla Los Angelesiin, kuten pitikin. Minä ja puoliso sitten lähdettiin lähes samoille nurkille lauantaiaamuna. Maanantaina aamulla teinin olisi pitänyt lähteä bussilla kohti kotia, mutta käytiin poimimassa se hotellilta, suunnattiin LAX:ille ja lennettiin Salt Lake Cityyn, josta sitten autolla kansallispuistoihin ja sunnuntaina Salt Lake Citystä takaisin San Franciscon kentälle. Olihan se vähän haipakkaa, mutta haluttiin ehdottomasti tehdä vielä tämä reissu ennen kuin teini lähtee muualle opiskelemaan (ensi keväänä kevätlomalla sitten toivottavasti pitää käydä tutustumassa valittuun collegeen tai muuten keskittyä opintojuttuihin).

Päätettiin puolison kanssa yrittää löytää L.A:sta jotain sellaista, jossa ei oltaisi aiemmin käyty ja kohteeksi valikoituivat Grammy-museo ja Warner Brosin studiot. Jälkimmäiseen varattiin lippu etukäteen, että varmaan ehdittäisiin sinne sitten sunnuntain aikana.

Grammy-museo oli positiivinen yllätys. Siellä on esillä toki Grammyihin liittyviä juttuja ja joitain artistiesittelyitä tavaroineen ja vaatteineen, mutta myös laajempia musiikkiin liittyviä esittelyitä, joissa voi kuunnella tiettyjen kaupunkien soundia eri aikoina, populaarimusiikin kehitystä 50-luvulta eteenpäin jne. Alakerrassa on ilmeisesti vaihtuvat näyttelyt, tällä kertaa Bob Marleyn kuvia. Museossa kuvaaminen on kielletty ja ai että olisi tehnyt mieli kaivaa se kännykkä tai kamera laukusta vaikka kuinka monta kertaa, mutta onnistuin pitämään ne laukussa.

Museosta poislähtiessämme meinasimme jäädä valtavan yleisömassan jalkoihin yrittäessämme matkata vastakkaiseen suuntaan. L.A. Kingsin peli oli juuri päättynyt siinä korttelin toisella puolella, joten päätimme käydä katsomassa minkälainen meno sieltä löytyy. Kyseisellä aukiolla on myös entinen Nokia Theater (nykyinen Microsoft Theater), mutta parkkihallista löytyi vielä tutunoloinen kyltti.







Magic Johnson
Wayne Gretzky

Seuraavana aamuna matka jatkui siis sinne WB-studiokierrokselle. Suurin osa L.A:hin menijöistä varmaan suuntaan aina Universal Studioille, niin on itsekin tehty aiemmin, mutta oikeasti elokuvista kiinnostuneiden kannattaisi suunnata tuonne Warner Brosille (ei ole maksettu mainos..). Siellä pääsee oikeasti näkemään enemmän tv-sarjoihin ja elokuviin liittyviä juttuja. Lippu varataan etukäteen tiettyyn aikaan alkavalle kierrokselle ja käydään ilmoittautumassa aulassa, jossa näytetään pieni esittelyvideo studioista. Sen jälkeen hypätään sellaisen ovettoman bussin/ajokin kyytiin ja lähdetään kiertämään studion ulkokuvaus-alueita ja näyttelyitä. Meidän kierroksella käytiin ainakin Harry Potter- ja Batman-näyttelyissä, mutta nämä ilmeisesti aina ajoittain vaihtuvat. Loppukierroksella päästiin myös tarvikevarastoon, tai yhteen niistä, aivan järjettömän iso ja valtavasti kaikkea tavaraa presidentin toimistosta satoihin urheilupalkintoihin. Lopulta päästiin kurkistamaan muutama studio, joissa nauhoituksia tehdään. Näissä kuvaaminen on ehdottomasti kielletty. Ja voitte arvata, että olisi tehnyt muutamaan otteeseen mieli ottaa se kamera esiin kun käytiin muun muassa Big Bang Theoryn studiossa, joissa istuttiin siellä yleisöpenkeillä, joissa oikea yleisö sitten nauraa jaksot valmiiksi. Käytiin yhteensä neljällä kuvausstudiolla ja muissa saatiin kierrellä itse siellä lavasteiden keskellä. En itse seuraa ko. sarjoja, mutta sarjat oli ainakin Pretty Little Liars, uusi silloin vielä ensi-iltaa odottanut Rush-sarja ja sitten joku tv-sarja, jota en yhtään muista, mutta jossain luolassa tai toisella planeetalla siinä elettiin. Lopuksi pääsee kulkemaan itsenäisesti yhdessä rakennuksessa, jossa on mm. Frendien lavasteet, lisää kaikkea krääsää ja muuta tietoa monesta eri ohjelmasta ja sitten tietenkin kahvila, jonka nimi on Central Perk. Ja siellä piti tietty käydä syömässä jonkunasteinen lounas, vaikka kahvilan sisustus ei alkuperäiselle toki vedä vertoja (näyttää ihan perus Starbucksilta). Me otettiin se ihan normi kierros ja se maksoi vähän reilu 60 dollaria per naama, siinä ehti kyllä jo ihan riittävästi. Studioon myydään myös deluxe-paketteja, jotka kestää kahden tunnin sijaan noin viisi tuntia ja siihen kuuluu myös lounas. Parastahan tuolla kierroksella on päästä kuulemaan tarinoita ja kikkoja, miten näitä tv-sarjoja ja elokuvia kuvataan, miten lavasteita liikutellaan ja miten lavasteissa pitää kaiken olla aina hieman eri tavalla kuin todellisuudessa, ettei tule haastetta lakitupaan. Jos nyt oikein muistan, niin esimerkiksi käytettyjen merkkien, kuten poliisitalon logon, pitää poiketa alkuperäisestä 12 %, jotta sitä voidaan käyttää. En sitten tiedä, että ketä näitä laskee.

Ketään julkkiksia ei bongattu, paitsi jonkun Afrikan valtion päämies (opas ei tiennyt, että minkä), jonka turvamiehet vei paikoista paikkoihin. Meidän piti tietyissä kohdissa itse asiassa vähän kiirehtiä, että ehdittiin alta pois, samaan aikaan ei oltaisi voitu samoissa tiloissa olla. Mutta kyllä tämä kaksituntinenkin siis oli ihan riittävä, alla kuvat todisteeksi.


Studion aulasta

Harry Potter- ja Batman-näyttelyt



Studion ulkokierros

Tätä muutaman metrin pituista tietä on käytetty kuulemma vaikka missä ohjelmassa ja lainattu muillekin studioille – luottokorttiveloitusta vastaan. Kuulemma esimerkiksi Jurassic Parkin joku uudelleenotto on kuvattu tällä kujalla, kun ei ole viitsitty lähteä enää Havaijille uusintaottoa ottamaan.

Tarvikevarastolta

Tämä on aivan tasainen maalattu seinä, mutta kameran linssin läpi näyttää kuin siinä olisi eri syyvyksiä



Batmanin ajokeille oli ihan oma näyttelytilansa



Ja sitten vielä se omatoimisesti kierrettävä alue, josta löytyi myös vaikka mitä
Niinkuin nyt vaikka nämä Frendit-lavasteet
 



Ja se Central Perk -kahvila

Studioilta pois päin ajaessa ajettiin tällaista katua, josta käy hyvin ilmi, että kyllä täällä muutakin viihdettä tällä alueella tehdään.


Ja maanantaiaamulla aikaisin sitten vietettiin aikaa tässä jokseensakin kuuluisassa Los Angelesin ruuhkassa. Ehdittiin kuitenkin lennolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti