Sivut

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Vuokralaiselämää: pesukone hajosi

Kuten on aiemmin tullut todettua, täällä Piilaakson alueella asuntomarkkinat ovat jokseensakin kuumentuneet, hinnat on älyttömät ja ostajia/vuokraajia löytyy silti pilvin pimein. Tässä on nyt reilun neljän vuoden aikana kuullut kaikenlaisia juttuja kuinka vuokrasopimusta ei ole uusittu, kun on valittanut jostain rikki menneestä asiasta. Tai kuinka vuokrasopimuksen täytettyään ja ilmoitettuaan vioista, jotka pitää korjata, on vuokranantaja yrittänyt ehdottaa, että jos purettais vuokrasopimus, kun ette tykkää tästä asunnosta. Kyllähän siihen asuntoon, jossa ikkunalasi on vähän rikki ja lapset voivat siinä itsensä vahingoittaa voi joku muu haluta asustaa ihan valittamatta ja onnellisena.

Meillä on ihan mukava vuokranantaja ja hommat on aina hoituneet sujuvasti ja nopeasti, mutta on siinä aina vähän sellainen pelko persiissä, että mitä sieltä tulee vastaukseksi, kun on jostain isommasta ongelmasta kyse. Meillä nyt näitä ei ole onneksi kauheasti ollut. *kopkop*

Nyt kuitenkin viime kuussa hajosi lähes saman aikaan keittiön hanan sekoittaja ja vettä tuli ihan pienenä liruna ja sitten pesukone. Teknisesti pesukone ei ollut ihan totaalisen hajonnut, se kyllä toimi, kun kävi puolessa välissä ohjelmaa sen potkaisemassa uudelleen käyntiin sen pysähdyttyä. Mutta ei kait sitä oikeasti toimivaksi koneeksi voi tuollaisena oikein pitää.

Ei auttanut kuin soitto vuokranantajalle, joka tuli katsomaan molempia ongelmia ja lupasi tulla vaihtamaan koko keittiön hanan viikonloppuna ja tilata uuden pesukoneen. Hanan vaihtamisprosessi vaati muutaman rautakaupassa käynnin asennustöiden välillä, mutta nyt meillä on jälleen toimiva hana. Paitsi että siitä tulee kylmää, kun kääntää sinne kuuman puolelle ja toisin päin. Mutta ei todellakaan viitsitä tästä valittaa. Pesukone tuli liikkeestä seuraavalla viikolla ja nyt meillä on vihdoin HE-kone, eli niin sanottu high efficient -pesukone. En tiedä, onko se oikeasti niin kauhean paljon tehokkaampi, mutta siinä ei ole ainakaan keskellä sitä ihme ruuvinmuotoista isoa muoviosaa, joka hajottaa vaatteita melko tehokkaasti. Eli pesukone on melkein niinkuin eurooppalainen serkkunsa. Ihan yhtä hyvää pesutulosta sillä ei edelleenkään saa kuin jollain Suomessa meillä olleella koneella, mutta voihan ongelma toki olla myös pesuaineessa.

Kyllä nyt kelpaa taas pestä pyykkiä ja astioita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti