Sivut

maanantai 27. kesäkuuta 2016

San Franciscossa kahdestaan

Mulla on jäänyt puhelimeen näköjään vaan lojumaan viime syksyltä San Francisco -viikonlopun kuvia. Teini meni hackatoniin tai vastaavaan koodauspäivään SF:ään vuorokaudeksi ja päätettiin sitten mennä viikonlopuksi itsekin kaupunkiin viettämään aikaa kahdestaan. Valittiin määränpäiksi kohteita, joissa ei oltu vielä käyty. 

Ensimmäisenä listalla oli Coit tower. Tänne on aiemmin meinattu joskus mennä, mutta oli suljettu remontin takia. Paikan näköalat ja tornin sisällä olevat seinämaalaukset on kyllä vertaansa vailla. 






Luin joskus jotain San Fransiscon portaat tms. kirjaa ja siitä lähtien Sunset districtin 16th Ave Tiled Steps eli mosaiikeilla koristellut portaat on ollut listalla. Tämä alueen asukasprojektina lähtenyt kokonaisuus on kyllä upea. Erilaisia teemoja ja upeasti tehty kokonaisuus. Ja ylhäältä on vielä kivat näkymät lahdelle. 




Ei oltu koskaan myöskään käyty Fort Point -linnoituksella, josta on hyvällä säällä aivan uskomattomat näkymät Golden Gate -sillalle. Siitä lähdettiin myös sitten kävellen itse siltaa pitkin. Eipä ole sitäkään tullut aiemmin tehtyä. Melko tuulistahan tuo lysti on, mutta on se silta vaan uskomattoman hieno. 



Käytiin syömässä italialaisessa ja pubissakin hetken istumassa ja yövyttiin aivan ihastuttavasssa viktoriaanisessa Queen Anne -hotellissa. Talo oli aivan ihana sisältä ja ulkoa, sisustus todella mätsää ulkoasuun, ja kaikki huoneet on erilaisia. Talo on aikoinaan toiminut tyttöjen sisäoppilaitoksena, mutta ei kovin pitkään. Sen jälkeen talo on toiminut monessa eri roolissa päätyen lopulta B&B:ksi. Koulun entinen johtaja kuulemma kummittelee edelleen talossa, mutta ei pelotellen, vaan asiakkaista huolehtien, esimerkiksi nostaen tavaroita lattialta. Uskoo ken uskoo, mutta onneksi luin talon historiasta vasta yöpymisen jälkeen. 


Melko lähellä hotellia on myös Japantown, jossa piipahdimme, mutta vesisateen yllättäessä kuvat taisivat jäädä ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti