Sivut

torstai 11. elokuuta 2016

Tuotteiden takaisinkutsujen luvattu maa

Täällä kun on näitä tuotteita ostavia ihmisiä reippaammanlaisesti ja tietty historiaa siitä, että ihmiset nostavat oikeusjuttuja milloin liian kuumasta kahvista ja milloin mistäkin, niin täällä on toki sitten myös näitä tuotteiden takaisinvetoja ja pakollisia huoltoa ja päivityksiä osunut jonkun verran eteen. Tai sitten me on vaan ostettu sutta ja sekundaa.  

Meidän toiseen autoon on tullut jo pari jotain pakollista huoltopäivitystä, toisessa on tälläkin hetkellä aktiivisena pakolliset osan vaihdot. Ensin tuli postia, että nyt Mustangin matkustajanpuoleisessa turvatyynyssä on mahdollisesti joku vika ja se pitää vaihtaa. No se oli sitten meidän tehtävälistalla, että soitetaan sinne sitten loman jälkeen. Loman aikana oli sitten tullut uusi kirje, että vika nro se-ja-se ja kuljettajan turvatyynykin pitää vaihtaa. Se laittoi vähän enemmän vipinää kinttuun ja soitettiin huoltoon. Yksi osa heillä on varastossa, mutta toisen joutuvat tilaamaan, eli nyt odotetaan osan saapumista, että voidaan viedä auto sinne korjaamolle ja tehdä yleinen vuosihuolto samalla. 

Kesäkuussa luin myös lehdestä, että Ikea vetää tietyt lipastot vapaaehtoisesti markkinoilta, koska ne voivat kaatua ja jokunen lapsi taitaa lipaston kaaduttua sen alle kuollutkin. No meillähän on sitten kaksi sellaista. Tähän asuntoon muuttaessa ostettiin yksi vaatteille, kun meidän vaatekaapissa on pelkät vaatetangot, ei hyllyjä ollenkaan. Myöhemmin ostettiin täältä poismuuttavilta suomalaisilta toinen työhuoneeseen kaikelle rojulle. Koska seuraavaksi ollaan varmaan muuttamassa kuitenkin pienempään asuntoon, jos ja kun teini menee opiskelemaan, niin nämä lipastot ovat olleet vähän niinkuin väliaikainen ratkaisu. Nyt sitten kun melkein onnistuin itse kaatamaan toisen niistä, eikä vuokraisäntä varmaan ole kauhean innostunut kauheista rei'istä seinissä, ei viitsi sitä seinäänkään sillä kiinnityssarjalla kiinnittää, niin päätettiin luopua niistä. Meidän autoon ne ei kuitenkaan mahdu. Ja jokainen Ikean kokoussarjoja tehnyt tietää, ettei ne rikkomatta enää osiinkaan mene, niin oltiin vähän huuli pyöreenä, että mitäs sitten. Tarpeeksi kun sitä takaisinkutsusivua lukee, niin siellä käsketään soittamaan niiden palvelunumeroon ja ne voi tulla hakemaan ne lipastot pois. Tarina lyhykäisyydessään: lupasivat, että joku ottaa 7-10 päivän sisällä yhteyttä, lipastot haetaan noin 20 päivää sen jälkeen, rahat palautetaan ja shekki saapuu postitse noin kuukausi sen jälkeen. No, nyt ne lähetti miehelle viikko puhelinsoitot jälkeen viestin nyt tiistaina, että tulevat tämän viikon perjantaina (eli huomenna) hakemaan ne lipastot klo 15 jälkeen. Siis täh? Täällä ei koskaan tapahdu mikään aikataulussa, eikä ainakaan näin paljon ennen aikataulua. Meillä on nyt sitten kaikki "tärkeät" paperit paperikasseissa ja vaatteet kasoissa makkarin lattialla. Saas nähdä kuinka kauan, sillä ei ole yhtään vielä selvitelty, että mistä sitä jonkun väliaikaisen lipaston (jonka mahtuu kuljettamaan meidän autolla) tähän hätään hankkisi. Ja joo, selailin mm. Craigslistiä, jossa myydään kaikenmaailman antiikkilipastoja, sitä samaa Ikean lipastoa tai jotain sellaisia, mitkä eivät ikipäivänä mahtuis meidän autoon. 

Positiivistahan tässä on se, että ainakin näkee selvästi, että mitkä t-paidat ja sukat on puhtaita, kun ne näkee heti aamulla herätessään siinä sängyn vieressä.. Tänä viikonloppuna vissiin pitää siis lähteä hyllyostoksille. Ja ei, me ei nyt rikastuta sillä käytetyllä lipastolla. :D Niissä säännöissä lukee, että jos se on ostettu käytettynä, niin korvaavat sen hinnan, mitä on ite maksettu. Kait niillä joku rekisteri on, josta ne näkee, kuka sen on ostanut.

Toivottavasti ne kutsuu seuraavaksi takasin jonkun vähän pienemmän tavaran. Innolla odottelen, että mikäköhän se olis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti