Sivut

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Shirley Temple -näyttely

Muutama viikko sitten bongasin San Jose Mercury News - sanomalehden verkkosivuilta, että Stanford Theatressa olisi kyseisenä viikonloppuna Shirley Temple -festivaali. Mitä se sitten käytännössä tarkoitti oli, että heillä on kaksi päivää esillä Shirley Temple -näyttely ja elokuvateatterissa näytettiin neljää Shirleyn elokuvaa molempina päivinä. Tuo näyttely oli sinänsä erikoislaatuinen, että siinä oli esillä Shirleyn äidin kirstuihin säilömät esiintymisvaatteet, rekvisiittaa, oheistilpehööriä ja muuta. Shirleyn äiti oli pula-ajan kasvatti ja oli säästänyt nämä, koska "niitä voi joskus tarvita".  Shirleyn kuoleman jälkeen hänen lapsensa olivat löytäneet ja avanneet nämä arkut, ja yllättyneet sisällöstä. Kokoelmalle ei löytynyt yhtä ostajaa, joten kokoelma (560 erillistä esinettä, vaatetta jne.) kiertää 7 eri paikkakuntaa eri puolilla maata lyhyissä näyttelyissä. Sen jälkeen kokoelman osat huutokaupataan. Kokoelma oli nyt nähtävissä Tällä alueella Palo Altossa vain viikonlopun. Vaikka en mikään erityinen fani olekaan, niin olihan tuonne päästävä.

Itse näyttely oli yhdessä huoneessa ja melko nopeasti nähty, mutta jonossa odotteluun meni noin puolisen tuntia. Sunnuntaina jonot olivat kuulemma ainakin tuplat ajoittain. Festivaalilippu elokuvia katsomaan maksoi 5$ ja jaksoimme (myös mies ja teini) katsoa 3 leffaa. Välissä oli vaan ihan pakko käydä syömässä, joten yksi leffa missattiin.

Stanford Theathre, Shirley Temple weekend and exhibit

Jonossa. Harmaahiuksinen mies vasemmalla on Shirley Temple Blackin poika. Oikein mukava, jakeli näyttelyn lehtisiä ja rupatteli ihmisille jonossa. / In the line waiting to get to the Shirley Temple exhibition. The grey-haired man on the left is Shirley's son. Really nice guy, he was giving out the exhibition booklets and chatting with people. 

Sama mies jälleen / Same guy again
Shirleylle valmistettu moottorin omaava "mäkiauto", jolla hän kuulemma huristeli ympäri studioaluetta. Hän kuulemma rakasti tätä autoa. Tämä on kuulemma kulkenut hänen mukanaan, eli on ollut aina heidän autotallissaan oikeiden autojen vieressä. / This car was specially made for Shirley Temple. They told that she loved this car and used to drive it around the filming studio areas. And this was never in the storage, but always in their garage next to their real cars.
Elokuvissa käytettyjä vaatteita, myynnissä olleita Shirley-nukkeja ja Shirleyn kokoelma nimikirjoituksia. / Dresses from her movies, the famous polka dot dress, Shirley dolls and her autograph collection.






Väliaika teatterissa ja urkurin vuoro. / Between the movies there is always the organ player playing.
Näyttelyn esittelykirjanen. Lyhyt historiikki ja tarinaa itse esineistä. Ehtipän jonossa opiskella ennen näyttelyyn menoa. /The exhibition booklet etc. Because of the long line we had time to learn about the history and stories about the memorabilia.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti