Sivut

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Itsenäisyyspäivä Montereyssa / Fourth of July in Monterey

Mun läppäri hajosi, tai hajosi ja hajosi, se toimii kyllä muuten ihan hyvin, mutta kirjaimet s, v, r, d ja t ei toimi 90 % ajasta. Joten sillä on jokseensakin vaikea bloggailla.. Siksi tämäkin postaus tulee näin myöhässä.

Heinäkuun 4. eli paikallinen itsenäisyyspäivä osui tänä vuona lauantaille, joka tarkoitti sitä, että suurissa osissa työpaikkoja, ainakin tällä alueella, 3. päivä perjantai oli myös vapaata. Eli ylimääräinen pitkä viikonloppu. Jee. Heräsin tähän pitkän viikonlopun mahdollisuuteen vähän liian myöhään, ja aloin katsoa mahdollisia minireissuja ihan liian myöhään. Siinä vaiheessa Tahoellakaan ei kauheasti ollut muita mahdollisuuksia kuin 800 taalaa yöltä kustantavia mökkejä. Ei siis sinne. Varasin sitten järkevämmässä hinnassa olevan, mutta sekin normaaliin tuplahintaisen, yön Montereysta. Monterey on tässä Kalifornian rannikolla, vielä vähän Santa Cruzista alaspäin. Ei siis hirveän matkan päässä, noin 1,5 h:n  ajomatkan päässä, jos ei ole ruuhkaa. On kyllä käyty siellä aiemminkin, mutta vähän silleen ohikulkumatkalla tai pysähdytty johonkin syömään / kahvilaan. Ja kun kerran oli jo kolmena peräkkäisenä vuonna käyty katsomassa itsenäisyyspäivän paraatia Redwood Cityssä, niin oli ehkä jo aika katsastaa muutakin päivän aktiviteettia.

Paraati oli jonkun verran pienempi kuin Redwood Cityn paraati, mutta kyllä siinäkin katsottavaa riitti. Sen jälkeen siinä lähellä oli sellainen puistojuhla, jossa oli paikallisia bändejä ja ruokakojuja. Puiston reunassa on Colton Hall -museo, jossa Kalifornian perustuslaki on aikoinaan allekirjoitettu. Sekin sattui olemaan auki, joten käytiin sitten sielläkin.


Itsenäisyyspäivän paraatia / 4th of July Parade in Monterey






Itsenäisyyspäivän puistojuhlassa oli koristelut kohdallaan / Lawn party in Monterey. The decorations were really nice. 

Suurin osa oli pukeutunut myös teeman mukaisesti, eli sinistä, punaista ja valkoista. / Most of the people dress up to the event, red, white and blue everywhere. 
Colton Hall oli myös saanut asianmukaiset koristeet. / Colton Hall, where the Californian constitution was signed.
Colton Hall. Sisältä itse museo ei ollut kauhean iso tai tavaraa hirveästi. Lähinnä erilaisia dokumentteja, tuossa pöydän keskellä oli perustuskirjan nimikirjoitusten allekirjoitusten harjoittelusivu.. / Inside Colton Hall. It was quite small and had mostly documents from the singing era. For example a practise signature sheet. 
Merenrantaan päin kävellessä tämän näköinen ryhmä soitteli vanhoja amerikkalaisia marssilauluja. / And a marching band near the sea side. 
Kalifornia ja ei-ketjukaupat ja niiden ulkoasut on niin mun lemppareita. / I just love these non chain store stores. 
Ei jääty nurmikolle bilettämään ja syömään grilliruokaa, vaan suunnistettiin muualla, mutta siitä toisessa postauksessa, ettei veny kuvien takia liian pitkäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti