Sivut

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Carmel: Garrapa State Park, San Carlos Borromeo de Carmelo Mission ja Carmelin ranta

Montereysta meidän matka jatkui Carmeliin. Olin bongannut TripAdvisorista Garrapata State Parkin, mutta ei onnistuttu löytämään siinä matkan varrella, että mistä sinne ajetaan. Olisi pitänyt tutkia karttaa vähän tarkemmin, mutta pysähdyttiin kuitenkin hetkeksi alueella ja käytiin kurkkaamassa kalliolta alas. Sitten jatkettiin matkaa entiselle Carmelin lähetysasemalle. Todella kaunis paikka ja aurinkokin alkoi vihdoin porottaa. Ostettiin siinä kirkon sisäpihalla aivan taivaallisen hyviä luomumansikoitakin joltain paikalliselta viljelijältä.

Vihdoin suunnattiin rannalle ja Carmelin ranta on kyllä erittäin kaunis. Päivä oli vaan kovin tuulinen, joten keskityttiin lähinnä kävelemään rantaviivaa pitkin ja makaamaan hiekkarinteessä. En kyllä yhtään ihmettele, että täällä oli turisteja aika reippaasti. Kotimatkalla ajettiin Carmelin keskustan läpi, mutta ei tällä(kään) kertaa pysähdytty siellä, koska se oli aika turistien kansoittama. Carmelin liikkeet on myös sellaista vähän hienompaa ja kalliimpaa, eikä reissusta rähjääntynenä ja hiekkaisina ehkä oltaisi oltu parhaita asiakkaita. Mutta keskusta on ehdottomasti kävelemisen arvoinen, jos onnistuisi saamaan parkkipaikan.

Garrapata State Park


Tästä kuvasta se ei kyllä näy kunnolla, mutta pudotus tuolta reunalta olisi kyllä melkoinen. Eikä täällä mitään esteitä tai kaiteita tällaisissa luonnonkohteissa tunneta. / I tried to take a picture that would show how deep the fall would be. It is not  well represented in the picture though. But not probably a place to go with small children.
Tässä pitkin Kaliforniaa on näitä vanhoja lähetysasemia. Tämä San Carlos Borromeo de Carmelo Mission on kyllä oikeasti käymisen arvoinen. Vaikuttaa ihan eurooppalaiselta vanhalta kirkolta. / The San Carlos Borromeo de Carmelo Mission  is a really beautiful place and piece of history. 


















Ja sitten se Carmelin ranta. Kuvat puhukoon puolestaan. / The Carmel  City Beach. Do I need to say anything more? Just beautiful.




Matkalla pysähdyttiin syömässä Santa Cruzissa ja tällainen tavallinen punaolkaturpiaani (?) sattui osumaan kameran eteen.  / Nothing special about this red-winged blackbird, but since it was in the front of my camera, here´s a picture. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti