Sivut

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Monterey, California

Ennen me on vietetty Montereyssa aikaa pääsääntöisesti siinä Cannery Rown paikkeilla ja rannalla. Nyt lähdettiin kävelemään sieltä itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista lähinnä tuohon Fisherman's Wharfille ja Lower Presidio Park -puiston suuntaan. Siinä olikin hauska katsella veneitä ja nähtävyyksiä. Lähinnä siis näitä merieläimiä, joista olen edelleen aina ihan haltioissani, kun ei tällaisiin ole Suomessa tottunut.

Puoliso lähti siitä sellaiselle 30-40-minuutin lyhyelle opastetulle veneajelulle, josta sitten nuo alemmat kuvat ovat. Jälkikäteen ajateltuna oltaisiin voitu mennä kaikki, mutta omat kokemukset aikoinaan valasristeilystä ja siitä jatkuvasta pysähtelystä ja kääntyilystä eivät oikein houkuta tällaista helposti merisairasta. Tämä oli kuitenkin ollut melkoisen tasaista kyytiä, mutta hyvä, että edes yksi meistä pääsi sinnekin.

Hylje aivan laiturin vieressä ihmettelemässä töllisteleviä ihmisiä. / A seal right next to the Fisherman's Wharf. 
Jos täällä joskus näkee erittäin kummallisia autoja, niin sen vastineeksi löytyi pari hauskasti maalattua venettäkin. / Sometimes you see here the weirdest cars, but these boats were really nice, too. 

Rannalta ihailtiin näitä merileijonia lepuuttelemassa. Taustalla rantahiekkaa riittää. / Sea lions resting.  And look at that endless beach on the background.
Seuraavat kuvat ovatkin sitten sieltä puolison tekemältä venereissulta. / Hubby went to a short boat ride. I wish I had gone too, but not a big fan of the stopping-turning-speeding that they do during the whale safaris. I thought this would be similar, but I guess it was a smoother ride. 
Näistä merisaukoista on ennenkin yritetty rannalta käsin ottaa kuvia, mutta eihän meidän järkkärilläkään tarpeeksi lähelle pääse. Tässä nyt lähempää yksi näistä söpöliineistä. / I have a ton of pictures that I have tried to take before from the sea otters, but you just a never too close when you are in the shore. This is finally close enough. 
Lisää merisaukkoja. / More sea otters. 
Täh? Kuvaaksä mua? / What are you looking at? Am I photogenic enough for you shoot?
Käsitykseni mukaan nämä mustat linnut on tyrskymerimetsoja. Varma en ole, mutta jostain sinne päin. /  Brandt's cormorants?
Ja vielä pari merisaukkoa. / And still a couple more. Can you tell that I just looove these buddies?

Merileijonat lepäilevät rantakallioilla. / Sea lions resting on the  rocks. 
Kalamiehen saalis. / And a fisherman with his catch.
Ja vielä vähän lisää merileijonia. / And more sea lions. 

Illalla mentiin vielä ajamaan uudestaan se 17 mailin rantareitti, joka on vähän Montereysta alaspäin. Niitä kuvia en ole ehtinyt vielä käymään läpi, joten pitää palata niiden kanssa toisessa postauksessa joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti