Sivut

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Lätkää

Eilen vihdoin suoriuduttiin katsomaan NHL:ää. Ensimmäiseksi täytyy myöntää, että ei ole tullut viime vuosina seurattua pahemmin kuin Suomen maajoukkueen pelejä. Mutta tänne tullessa teinille luvattiin, että mennään ainakin kerran katsomaan täällä lätkääkin. Tähän asti suunnitelmat on sotkenut viime syksyn mittainen työsulku. Meinasi tämä eilinenkin reissu jäädä tekemättä. Liput tulivat myyntiin ihan vähän ennen kauden alkua ja aika roimasti niitä on ilmeisesti jo myyty.

Ajatuksena oli mennä katsomaan ns. paikallismatsia ja suomalaisväriä, eli San Jose Sharks - Anaheim Ducks, mutta moisesta ajatuksesta piti luopua. Viikolla pelattavat pelit alkavat klo 19.00 tai 19.30 ja n. 3 tunnin peliaikaan kun lisää jonottelut, auton etsimisen, jonottelun ja kotiin ajamisen, niin kotona olisi puolenyön paikkeilla. Aivan liian myöhään kyllä töihin ja kouluun pitkää päivää raatamaan meneville perheenjäsenille. Lippujen hinnatkin on melko suolaiset ja noissa suosituimmissa peleissä vielä suolaisemmat. (Ihmiset kun täällä harrastaa tota small talkia vähän siellä sun täällä, niin on tullut jokusen paikallisen kanssa juteltua ja juuri lätkän lipunhinnoista ovat valitelleet. Tai olleet sitä mieltä, ettei tavallisellatallaajalla ole enää kauheasti intoa / mahdollisuuksia jääkiekkopelissä käydä, kun pelaajien palkkiot on liian kalliit ja sitä kautta lipun hinnat myös.)

Hintahaitari näytti olevan siinä $45-$290 / lippu ja jokaiseen lippuun vielä lisänä $10-15 toimitus- ja käsittelymaksuja. Halvimpienkin tarjolla olevien lippujen hinnaksi kolmihenkiseltä perheeltä lähemmäs $200. Tai ylikin, jos laskee mukaan pysäköinnit ja syötävät jne. Sattuman kauppaa löysin lippuja välittävän ScoreBig.com:in, joka toimii vähän samalla tavalla kuin hotellien varaukseen tehty Priceline.com. Eli voit ehdottaa lipulle jotain hintaa ja jos tarjous menee läpi, niin liput ovat sinun. Mitään toimituskuluja ei myöskään lisätä. Vähän epäillen testasimme ja onnistuimme saamaan liput n. 20% halvemmalla kuin ticketmasterin kautta. Se Anaheimin peli (ja Selänteen pelin katsominen) ideana kuitenkin hylättiin ja otettiin liput eiliseen Sharks - Colorado Avalanche -peliin, koska oli inhimillisempään aikaan eli lauantaina ja alkaen klo 13. Jostain juuri luin, että perheelliset ovat olleet vähän näreissään noista myöhään alkavista peleistä ja yleisön toiveesta noita klo 13 alkavia pelejä yritetään järjestää ainakin 4 kauden aikana. Pelaajat eivät niistä samaisen jutun mukaan kauheasti välitä, koska heillä ei ole rutiinia alkaa valmistautua päivän peliin niin aikaisin.

Otettiin ne halvimmat tai lähes halvimmat liput ja kuviteltiin päätyvämme johonkin katonrajaan johonkin päätykatsomoon. Melkein katonrajassa kyllä oltiin, mutta kuitenkin vähän aitioita alempana, muuten paikka oli optimaalinen, eli lähes keskiviivan kohdalla ja pelin näki sieltä oikeinkin hyvin. Ei meillä sentään kiikareita mukana ollut (vaikka yhdellä katsojalle nekin mukana oli) ja silti näki pelin hyvin.

Muutenhan se oli juuri sellaista kuin olisi kuvitellut. Maskotti ja valotaulu huudattivat yleisöä ja eri biiseihin oli eri taputuskuviot tietty. Vastustajan joutuessa jäähyaitioon, yleisö teki käsillään hain pureskeluliikkeitä osoittamaan, että kohta hai iskee.. Neljä kertaa sai pompata tuoliltaan ylös, sillä peli päättyi 4-0 Sharksin voittoon. Kentällä ei ollut nyt ainuttakaan suomalaista. Sharksien maalivahtina kun toimi toinen veskari ja Antti Niemen paikka oli tällä kertaa vaihtoaitiossa. Täällä tietty kaukaloväkivalta ja suihkuun passitukset kuuluvat myös peliin, mutta kahta hanskat maahan -tappelua enempää ei pelin aikana nähty. Yleisö mylvi kyllä tappelun aikana ehkä enemmän kuin maalin jälkeen.. Ja kyllähän sitä ääntä tietty n. 17 500 henkilöstä yhden katon alla lähteekin.

Suurin osa katsojista oli pukeutunut tilanteen mukaan ja paitojen väritys oli sellaista merenvihreää tai mitä lie. Väliajalla näytettiin mm. tämä video siitä, mihin kaikkialle Sharksien alue onkaan levinnyt:
This is Sharks Territory
Suomeen asti ei näytä vielä levinneen. Ehkä ensi kesän jälkeen sitten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti