Sivut

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Winchester Mystery House San Josessa

San Josessa oleva Winchesterin mysteeritalo (Winchester Mystery House) on listattuna monessa paikassa nähtävyytenä ja on tähän taloon viitattu jossain myytinmurtajissa ja elokuvissakin. Talon on rakennuttanut kivääritehtailijan leski Sarah Winchester 1800-luvun lopulla. Rahaa sen rakentamiseen kului yli 5,5 miljoonaa dollaria. Rakennukseen ei kuulemma ollut mitään piirustuksia, vaan sitä rakennettiin rouva Winchesterin mielen mukaan, ja sen muuttuessa. Lopputulos oli 160 huoneella varustettu seitsemänkerroksinen pääosin punapuusta rakennettu viktoriaanista tyyliä oleva kartano, maanjäristysten jäljiltä nykyään nelikerroksinen.

Mikä talosta sitten tekee nähtävyyden? Tarina kertoo, että rouva Winchester sai meedion vastaanotolla ohjeet rakentaa talon, johon mahtuisivat myös hänen edesmenneen miehensä kivääritehtaan tuotoksista kärsineiden haamujen henget. Niinpä sitten taloa on rakennettu meedioiden opastuksella. Se pitää sisällään monia erikoisuuksia, kuten portaita, jotka eivät johda mihinkään, salakäytäviä, valeseiniä ym., jotka kuuleman mukaan on rakennettu, koska talon omistaja vainoharhaisena (?) halusi päästä näitä haamuja tai kummituksia piiloon. Rouva Winchester ei kuulemma koskaan esimerkiksi nukkunut kahta yötä peräkkäin samassa huoneessa yrittäen näin hämätä pahantahtoisia henkiä.

Itseä vierailu tuolla ei koskaan ole kauheasti kiinnostanut, en ole niin kauhean kiinnostunut kummituksista tai muista. Puoliso ja teini kävivät siellä kerran viime kesänä, kun itse olin lähistöllä muualla ja siellä käymisestä on niin usein puhuttu, niin lähtivät sitten samaa matkaa. Tuonne taloon ei niin vaan tepastella itsekseen, vaan sinne pitää ostaa lippu ohjatulle kierrokselle, joita on erilaisia. Lisäksi sinne myydään aina välillä jotain erityiskierroksia, kuten esimerkiksi taskulamppukierroksia pimeällä aina kun sattuu olemaan perjantai 13. päivä. Liput eivät ole ihan halvimmasta päästä, noin tunnin kestävälle peruskartanokierroksellekin liput aikuiselle maksavat 36 dollaria yhdeltä henkilöltä. Hotellien auloissa on yleensä niitä mainoksia ja siellä on aika usein myös tuon paikan mainos, jolla saa jotain pari kolme taalaa alennusta. Joskus Grouponissa näyttää olevan lippuja tuonne alennuksessa. Monet ovat tykänneet kovasti paikasta, mutta meidän perheen väki ei ollut mitenkään erityisen vaikuttunut, hinta-elämyssuhde ei kuulemma ollut ihan kohdallaan, mutta mielipiteitä on monia. Talossa ei saa kuvata sisällä, joten tässä nyt vain muutama puolison kännykkäräpsy. Googlaamalla ja itse paikan nettisivuilla saa ehkä paremman käsityksen siitä, miltä siellä sisällä näyttää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti