Sivut

lauantai 14. tammikuuta 2017

Point Reyes National Seashore

Meillä on edelleen montakin paikkaa listalla, missä pitäisi joskus mennä käymään. Osa niistä on ihan tässä lähelläkin, mutta ei ole vaan muulta elämältä tullut käytyä. Törmään jatkuvasti jossain nettiartikkeleissa ja niiden kommentissa väitteeseen, kuin USA:ssa pitää aina mennä joka paikkaan autolla, lenkillekin. No täällä meidän nurkilla se ei todellakaan pidä paikkansa. Enemmän ehkä ihmettelyä saa aikaiseksi se, että miten mä kuljen töihin autolla enkä pyörällä, kun mun työmatka on vaan jotain 6 km (se on toki hyvä kysymys, ja jos ei olis kaikenmaailman kissanristiäisiä, ja jos roudaisin suihkuromppeet töihin mukaan, varmaan sen näin talvellakin helposti pyöräilisi). Toki me lähdetään joskus kävelylenkille autolla ihan vaan sen takia, että kotikulmien maisemat nyt ei ole kovin kummoiset, ihan normi lähiötä vaan.

Syksyllä saatiin aikaiseksi vihdoin mennä Point Reyes National Seashoreen, joka on nimensä mukaisesti kansallispuistosysteemin alainen suojeltu rannikkokohde tuossa noin 100 kilometriä San Franciscosta pohjoiseen. Meille osui lenkkikeleiksi vähän pilvisempi ja tuulisempi päivä, joten valokuvat eivät ehkä ole kaikkein houkuttelevimmat. Siinä on sitä polkua mitä kulkea, mutta myös reilut 300 askelta olevat rappuset vanhalle majakalle, joka on kyllä parhaat päivänsä nähnyt. Sieltä majakalta on ihan hienot näkymät ja voisi tyynemmällä kelillä varmaan bongailla valaita ja muitakin, mutta noilla keleillä olisi pipo kyllä ollut tarpeen.

There is so many great places to visit and so little time. I still have several places, beaches, hiking trails etc. that I would want to visit, but.. well, life happens, and you do not have time for everything. It actually took us a long time until we decided to go visit the Point Reyes National Seashore sometime last fall. The day was a bit cloudy and windy, so the pictures do not tell you the whole truth about how beautiful this place is. There is also the 300+ steps that you can do and check, if you are in good enough shape to run them down and up. I should definitely practice more, it is pretty easy to go down, but what goes down must also go up. And it took me a while...


Puiden kasvusta päätellen tuulista keliä riittää täällä useamminkin. / Based on this it has been windy before too.
Tämä lienee jotain punaista jäkälää tai jotain muuta, joita kallioilla näkyy. / Red lichen (?) on the rocks.

Löydä peurat kuva-arvoitus. / Find the deer.
Noin 300 askelmaa alaspäin. / Appr. 300 steps down.

Majakka. / The lighthouse. Needs some new paint maybe.

Ja sama maisema kuin tuossa ylempänä toisesta suunnasta. / And the same scenery as there above from the other direction.
Kotimatka ajettiin tuota rannikon vieressä menevää tietä ja pitihän sitä pysähtyä katsomaan, kun tämä sankari ylitti tietä useampaankin otteeseen. Ei ilmeisesti oikein osannut päättää, että mihin oli menossa. Muut autonsa pysäyttäneet olivat sitä mieltä, että kojoottihan se siinä. Vähän googlailtuani olen samaa mieltä. Myöhemmin rinteessä taisi näkyä vielä tämän loppuperhe, joten ei se mikään karannut koiralauma ainakaan ollut. / We were driving along the coast back home, when we saw this fellow. He/she was crossing the road several time, probably trying to figure ow to get past the fence or is it better to go back and up the hills. The other people stopping here were sure that this is a coyote. I googled a bit, and I would agree on that. Never seen on before. The rest of the family seemed to be waiting on the other side of the hill, so this was not the only on there.


"Ensin katson vasempaan, sitten oikeaan..." / "Let´s check the cars before passing."

Ihan vaan siitä syystä, että kotiinajaminen tätä siltaa pitkin on vaan ihan yhtä hienoa joka kerta (niin harvoin sitä tulee tehtyä). / And this pic is here just because we headed home along the bridge and it still is a pretty bridge.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti