Sivut

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kuivuus helpottamassa

Ilmoja pidellyt viime aikoina.

Tammikuussa sateli päivittäin parisen viikkoa, ja oikein silleen kunnolla, että vettä tuli kuin Esterin peestä. Ukkostikin vähän parina päivänä, joka on kyllä oman kokemuksen mukaan suht harvinaista täällä. Olenkohan kerran aiemmin kuullut täällä Kaliforniassa ukkosen jyrähtävän. Kesäreissulla keskilännessähän ajeltiin keskellä ukkosmyrskyä, mutta sitä ei lasketa. 

Tahoellakin on satanut lunta enemmän kuin viimeiseen 22 vuoteen, joka on siis erinomainen uutinen kuivuuden loppumisen ja juomaveden riittämisen näkökulmasta. Jossain väitettiin, että talven aikana olisi tullut lähemmän 10 metriä lunta. Tällä hetkellä jossain paikoissa siellä on lunta lähemmäs 5 metriä. Eri lähteistä saa vähän eri tietoja, mutta monen lähteen mukaan vesivarastojen täyttöaste on vähintään normaali, jopa yli keskiarvon. Viime viikon paistoi aurinko, vaikka suhteellisen viileää on ollut päivisinkin vielä. Tälle viikolle on luvassa lisää sadetta, mutta ei kuulemma tammikuun veroisesti. 

En ole mikään sadekelien ihminen, mutta kyllä näitä sadekelejä on täällä odotettu, ettei ala tulla vielä vahvempia veden säännöstelyohjeita. Osa Kalifornian puistahan on ihan kuolleita/kuolemispisteessä, kun vedestä on ollut niin kova pula ja puut siis kuolevat isoilla alueilla ihan pystyyn. 

Että antaa tulla lisää vaan vettä taivaalta! Ei sitä todellakaan ole vielä liikaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti