Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Point Lobos - jälleen

Ei vuotta ilman Point Lobos postausta.. ;) Olen aiemmin blogannut tästä paikasta jo kahdesti (täällä ja täällä), mutta kun tämä nyt vaan on niin uskomaton paikka, niin menköön vielä yksi kerta tällekin vuodelle. Vaikka ei nämä kuvat taida pahemmin aiemmista poiketa. Olen taas tekemässä valokuvakirjaa ja valitsin nämä kuvat sinne, joten laitan ne nyt tännekin, vaikkei nämä kaikki ole edes riittävän tarkkoja ja onnistuneita kuvia. Tämä on ehdoton suosikkini tässä lähialueilla. Suosittelin töissä tätä parille kollegallenikin. Olivat ensin vähän skeptisiä, koska paikkaan on kuitenkin parin tunnin ajomatka ja lähempänäkin on niin hienoja paikkoja. Olivat kummatkin ihan haltioissaan. Toinen oli vienyt juuri Euroopasta vierailleen äitinsäkin paikalle ja toisen puoliso oli ihmetellyt, että miksi eivät ole aiemmin täällä käyneet. Jos siis ikinä liikut näillä nurkilla, niin suosittelen. Ehdottomasti.

- -
I have blogged about this place for twice already, but since this place is just absolutely amazing, I will post these pictures from our visit to the Point Lobos state park from this March. I was - finally - going through the photos while making a photo book and these little cuties are just too awesome to be added just to our personal photo book. I am soooo rooting for this place. If you are ever in the area, please consider going there. (Not all the pics are good quality, but well.. amateur photographer and wild life - not always an easy task.)





















Ja sitten vähän kurjemmat kuvat saman reissun pysähdykseltä Santa Cruzin laiturilta. Sama ilmiö toki näkyy jo noissa aiemmissa kuvissa. Paikkallisten merileijonien tilanne alkaa olla aika katastrofaalinen. Ilmeisesti merien lämpeneminen vie kalat kauemmas rannasta, samalla toki ylikalastuskin on ongelma. Merileijonaemot joutuvat hakemaan ruokansa aina vaan kauempaa ja kauempaa ja tuloksena on nälkiintyneitä ja nälkään kuolevia poikasia, sadoittain. Ja kamalinta tässä on, että mitään ei näille oikeastaan voi tehdä. Osa viedään toki hoitoon, mutta kaikkia ei voi siirtää ruokittavaksi eläinsairaaloihinkaan.

- -
And some not so great news for the sea lion population. Because the oceans are warming the sea lion mothers have to go further and further away to find food. Resulting in dying and starving pups. You can read more here and here. Every dollar helps.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti