Sivut

perjantai 29. toukokuuta 2015

Reissussa: Santa Monica, Malibu Beach ja Getty Museum - Traveling: Santa Monica, Malibu Beach and Getty Museum

Täytyy sanoa, että harvoin on lähtenyt reissuun niin vähäisellä suunnittelulla. Tälle reissulle oli vain varattu hotellit, kaksi yötä Anaheimista Disneylandin läheltä ja sitten kaksi yötä Santa Monicasta. Niin ja ne liput Disneylandiin. Muuten mentiin vähän fiiliksen mukaan, eikä ollenkaan ole valittamista, että mihin päädyttiin ja mitä tehtiin. Jotain tärkeää jäi varmasti näkemättä ja kokematta, mutta sitten vaan kävi niin. Mutta varsinkin Getty-taidemuseo oli todellakin positiivinen yllätys.

Malibu Beach, tänne piti päästä ihan vaan siksi, kun Hanoi Rocks tästä aikoinaan niin lauloi. Ja olihan se kaunis paikka. Vuorenrinteellä on hirveä määrä aina toista hienompia asuntoja ja täällä on ja on ollut monenkin julkkiksen koti (niitä taloja ei siis nyt näissä kuvissa näe.) / Malibu Beach, just because the Finnish band Hanoi Rocks used to sing about this in the 80s. It is a beautiful place, sea food restaurants, lovely and expensive looking villas on the hills etc.


Santa Monica - ranta, katutaiteilijoita, laituri, hiekkaranta ja paljon kaikkea muuta nähtävää ja koettavaa. / Santa Monica - the home of shopping, beach, street performers, pier etc. etc. A lot to see and experience.

Ja Santa Monica on myös legendaarisen Road 66:n päätöspaikka. / Santa Monica - also the end of the trail for the legendary road 66.




Lauantaina oli vuorossa Getty-taidemuseo. Tänne kannattaa tulla jo pelkästään näkymien takia, täältä näkee Los Angelesin siluetin kauniisti ja kaukaa. Taidemuseokokoelman lisäksi (joka sekään ei ole ihan vaatiman Van Goghista Renoiriin ja Monet´sta Manet´hin) rakennusten arkkitehtuuri ja puutarha ovat kanssa todellakin näkemisen arvoiset. Tänne mennään sellaisella junalla mäen rinteelle ja itse alueella voisi kävellä ja kierrellä vaikka koko päivän. / And then it was time for the Getty. The art, the architecture, the garden and the view. I could have spent hours here. Not only is the collection amazing, Van Gogh, Renoir, Monet, Manet, just to list a few, but the buildings and the garden are just amazing too. And the view - don´t forget the view. I can highly recommend it. And it is free. You only pay for parking, the "train" to the museum and the museum a free.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti