Sivut

lauantai 30. syyskuuta 2017

Kansalaisuuden hakeminen, osa 4 – paperit perillä

Kuulemma voi kestää jokusen viikonkin, että saa ne tunnukset, joiden avulla voi seurata paperien käsittelyn etenemistä. Tänään (maaliskuun toisella viikolla) kuitenkin tuli pankista tekstiviesti, että tililtä on lähtenyt 725 $. Viesti tuli vielä kolme kertaa. Olin aamulla vähän pöllämystynyt enkä tajunnut, mihin tuollainen summa olisi mennyt, joten kirjauduin verkkopankkiin ja siellähän ne ovat, kolme tilisiirtoja USCIS:lle (United States Citizenship and Immigration Services). Eli hakemukset, tai ainakin niiden mukana lähteneet shekit, ovat siis perillä heidän toimistossaan.

Yleistä aikataulua ja käsittelyruuhkaa voi vähän seurata heidän sivuillaan. Niiden mukaan San Josessa, joka on meitä lähin toimisto, käsitellään nyt toukokuussa 2016 lähetettyjä hakemuksia. Eli pitkä odotus tässä vielä siis on edessä. Eräs ystäväni sai kansalaisuuden noin vuosi sitten, hänellä käsittelyaikaan kului 6 kk. Mutta kuulemma aina vaalivuosina hakemusten määrä kasvaa, eli ovat ilmeisesti purkamassa nyt sitä sumaa sitten siellä, tai sitten jostain muusta syystä käsittelyaika on pidentynyt.

Sinänsä tässä ei mitään kiirettä ole, mutta vähän olimme suunnitelleet mahdollista Suomessa käyntiä loppukesästä, mutta ei uskalla ainakaan vielä varata mitään matkoja, ettei sitten tarvi esimerkiksi biometriikka-käyntiä siirtää ja sitä kautta viivyttää prosessia. Tässä varmaan ehtii sitten teinin collegeopiskelutkin alkaa ja hän muuttaa johonkin muualle, jolloin ne paperit joudutaan ehkä siirtämään johonkin lähemmäksi käsiteltäväksi. No, sen näkee sitten. Mutta näiden tekstien julkaisemiseen taitaa mennä jokunen kuukausi vielä.

Edit. 
Tunnukset eli meidän case-numerot tuli puolisolle kolme päivää tekstin kirjoittamisen jälkeen. Postitse tunnukset tuli seuraavalla viikolla. Kun niillä sitten tarkistin meidän statuksen, niin siinä sanottiin, että ajat biometriikka-käynnille on lähetetty meille postitse. Sekin kirje sitten tuli, ja ajat on jo maaliskuun lopulla. Tosin sen jälkeen sitten kuulemma kestääkin ennen sitä haastattelua. Eräs tuttu oli juuri saanut prosessin päätökseen puolessa vuodessa, eli ehkä se käsittelyjonon tieto ei sitten ole ihan ajantasalla, tai siellä on joku erilainen keissi sieltä kesäkuulta, jonka käsittely kestää kauemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti