Sivut

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kansalaisuuden hakeminen, osa 5 – biometriikka tehty ja haastatteluun valmistautumista

Meidän biometriikka-aika, eli sormenjälkien anto ja kuvan ottaminen on nyt sitten tehty. Käynti meni tosi jouhevasti. Meillä oli kaikilla samana päivänä aika kello 8.00. Oltiin siellä itse asiassa vähän ajoissa, koska tiedettiin, että siinä ilmoittautumisen ja muiden kanssa voi mennä hetki. Ei ollut kauheasti jonoa, ja se itse sormenjälkien ym. ottaminen nyt ei kovin kauan vie aikaa, joten oltiin ulkona sieltä toimistolta jo klo 8.10.

Antoivat meille kaikille siinä sitten käsiin tuon Civics-testin (eli ns. yhteiskuntaopin ja historian testin) valmistautumiskirjasen. Siinä on 100 kysymystä, joista itse testissä sitten kysytään 10 kysymystä. Niistä vähintään 6 pitää mennä oikein. Suurin osa asioista on jo tuttuja, tai kysymykset on tyyliin "mainitse yksi" jne., joten ei tarvitse opetella ulkoa mitään pitkiä listoja. Muutama historia-kysymys siellä on, jotka ei olisi ilman tuon lukemista ollut hallussa, mutta ei ne mitenkään mahdottomalta tunnu oppia. Jos kiinnostaa, niin tuo dokumentti löytyy täältä.

Muutama kysymys siellä on osavaltiokohtainen, jotka pitää sitten tarkistaa muualta. Meidän teini sen jo tekikin, vaikka osa näistä jo tiedettiinkin, eli:
Kalifornialaiset senaattorit ovat: Dianne Feinstein ja Kamala Harris
Meidän alueen kongressiedustajat: Anna G. Eshoo/Ro Khanna (piti opetella uusi nimi kun muutettiin)
Kalifornian pääkaupunki: Sacramento
Kalifornian kuvernööri: Edmund G. Brown Jr. (enpä olisi tiennyt oikeaa etunimeä, koska joka paikassa häntä kutsutaan nimellä Jerry Brown, joka kyllä kelpaa myös vastaukseksi) 

Nyt sitten odotellaan taas, että tarkistavat meidän taustat ja kutsuvat meidät sinne haastatteluun, joss myös tuo Civics-testi sitten on. Tässä on kuullut niin erilaista infoa, että kuinka kauan tätä odottelua kestää, että en pysty kyllä yhtään arvailemaan, että kauanko tässä prosessissa vielä kuluu. Siellä USCIS:n sivulla on tällä hetkellä tieto, että käsittelevät papereita viime huhtikuulta (eli vielä kauempaa kuin viimeksi katsoessa). Yhdellä kaverilla oli mennyt juuri 5,5 kk samassa toimistossa, ja kaverin kaverilla prosessiin oli mennyt 3 kk, mutta se oli toisen toimiston alueella. Eli kyllä tässä varaan nyt alkusyksyyn odotellaan. Sen näkee sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti