Sivut

maanantai 11. syyskuuta 2017

Matkailun bucket list

Tiedettiin jo etukäteen, että viime vuoden useamman reissun jälkeen tänä vuonna ei moisia reissailuja ole tiedossa. Siihen kun lisättiin teinin kesätyö ja mun uudessa työssä aloittaminen, niin reissailut on rajoittuneet päivän tai parin pysähdyksiin tässä nurkilla. Eikä niitäkään ole kauheasti tullut tehtyä.

Meillä on kuitenkin listalla ja haaveissa tiettyjä reissuja, jotka halutaan jossain lähitulevaisuudessa tehdä. Niistä tärkeimmät ovat: 

- Alaskan risteily: Lähtö joko Seattlesta tai Vancouverista, jotta matka-aika on lyhyempi ja pääsee nopeammin sinne vesille, jossa valaat asustaa. Vaihtoehtoisesti lento+autolla Alaskassa, jotta voi käydä kansallispuistossa katselemassa karhuja kalastamassa siellä koskissa.

- Musiikki road trip: New Orleans - Memphis - Nashville - ehkä jopa Detroit + muuta etelän osavaltioita. Ideana päästä oikein kunnolla fiilistelemään amerikkalaista musiikkiperinnettä ja käydä kurkkaamassa Graceland ja erinäisiä klubeja. Samalla voisi toki huristella läpi muidenkin etelävaltioiden, koska niissä ei ole kauheasti tullut vielä käytyä.

- Florida: Harry Potter -puisto, Kennedy Space Center, Key West, Everglades, Miami beach ja mitä näitä nyt onkaan. Ihan pakko päästä kokemaan tuo puoli Amerikkaa. 

- Koillis-USA:n pienet osavaltiot: niiden rannat, ruuat ja tunnelmat. Ja toki myös siksi, että jossain vaiheessa on tarkoitus taputella 50 osavaltiota käydyksi, joista vielä puuttuu 19. Eli alla oleva kartta pitäisi saada väritettyä joskus kokonaan.

- Havaijin loput saaret: varsinkin Maui ja pienemmät saaret. Teini kävi keväällä koulun orkesterin kanssa Oahulla, majoittuen Honoluluun ja oli sitä mieltä, että siellä on ihan liikaa turisteja, mutta vähemmän kansoitettuja pieniä saaria sieltä toki löytyy muita. 

- Uudestaan olisi kiva päästä Yellowstoneen, Utahin puistoihin, Bostoniin, Seattleen ja New Yorkiin jossain vaiheessa, kun vaan lomapäiviä kertyy tarpeeksi. Valinnan mahdollisuuksia ja valinnan vaikeutta siis on vuosiksi, jos tässä maassa reissata haluaa.

- Ajelu Oregonin rantareittiä pitkin.

- Texas: varsinkin Austin, Houston ja Dallas olisi kiva kokea ja kokea vähän teksasilaista elämää, vaikka se taitaa kovin paljon omasta elämästä poiketakin..

Eiköhän sitä siinä muutamaksi seuraavaksi vuodeksi oli haaveiltavaa. Senkin jälkeen, kun kaikissa osavaltioissa on tullut käytyä, löytyy niistä vielä hurjasti kaikkea muuta nähtävää ja koettavaa.

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, kovat on suunnitelmat teillä. Tuossahan olisikin reissaamista! Mua kiinnostaa myös etelän osavaltiot, joskin ei musiikin takia, mut muutoin vain. Samoin Havaiji, vain 2 saarta nähty. Yellowstonessakaan en oo koskaan ollut. Ja siis oikeastaan kaikkihan kiinnostaa, mut realistisesti ajatellen... Florida on ollut matkatoiveena jo kauan, mut saa nähdä, mitä Keysista on jäljellä enää... :o

    VastaaPoista
  2. Joo, no saa nähdä onko tämä 5, 10 vai 20 vuoden reissusuunnitelma. :D Osaan Floridaan ja Teksasiin ei ihan heti ole varmaan mitään asiaa, New Orleansissakin oli 10 vuotta Katrinan jälkeen osa kaupungista vielä jälleenrakennusta vailla. Jos priorisoida pitäis, niin Alaska on kyllä listan kärjessä, mutta Yellowstoneen kyllä haluan takaisin. Ehkä ei mitään ihan extreme back country haikkausta ole suunnitelmissa, mutta vähän ne ei-niin-päiväturistireitit kyllä houkuttelee. Paikka teki kyllä meihin lähtemättömän vaikutuksen.
    No, nyt pitää ensin kuitenkin kerryttää lomapäiviä ja katella sitten ensi vuonna listaa sillä silmällä.

    VastaaPoista