Sivut

lauantai 1. heinäkuuta 2017

80-luvun elokuvista tuttua sisustusta

Tässä nyt ihan todistusaineistona aiemmasta kodistamme, että kyllä ne sarjoissa ja TV-ohjelmistatutut  elementit tosiaan usein löytyy myös ihan oikeista asunnoista. Jos olisi ollut oma asunto, niin keittiön olisin remontoinut heti alkuun, mutta kun ei ollut, niin en rempannut.

Keittiöstä löytyi siis hella, jossa noi levyjen vastukset näkyvissä. Tämä siis ihan sähköhella, ei kaasu. Noi vastusten alla olevat "kulhot" on ehkä ihan mahdottomimpia putsata. Onneksi nykyisessä asunnossa on taas keraaminen liesi. Pöytätasot ihanat ja alkuperäiset 80-luvulta, joita on myös ihana tuolta laattojen välistä putsata.


Meidän makuuhuoneen kylppäri näytti tältä. Meillä on muuten kaikissa asunnoissa kylppäreissä ollut nuo "leffatähden pukeutumishuone" -lamppurivistöt, niistä ei näköjään pääse missään eroon. Kuuma- ja kylmähanat tietty erikseen ja suihkussa vaan tuo yksi suihkupää, joka me vaihdettiin asumisemme ajaksi heti sellaiseksi suihkuksi, jossa on suihkuletku ja jonka saa napattua käteensä. Mä en tajua, miten nää saa kylpyammeen ja itsensä pestyä tollasella seinässä vaan töröttävällä suihkupäällä. Kylpyammehan täällä on (ainakin meillä aina ollut ja hotelleissakin) tollanen suhteellisen matala, jossa ei kauheasti kyllä tule sellaista luksuskylpyfiilistä, eikä siten kauheasti tule sitä käytettyäkään. Eräs amerikkalainen tuttavani muuten Euroopan reissullaan kauhisteli niitä korkeita eurooppalaisia kylpyammeita, kun siihen reunaanhan voi kompastua tai ei saa jalkaansa siis sen reunan yli ja voi lentää siis naamalleen lattialla. Justiinsa niin. Ja jos nyt vielä jotain haluaa kuvasta bongata, niin pyöreät ovennupit, jotka täällä löytyy ovista niitä suomalaistyyppisiä kahvoja rutkasti yleisemmin. 


Haha, tässä näyttää nyt olevan pölyäkin, mutta ei nää valokatkaisimet ynnä muut kytkimet yleisestikään anna mitään "hei olen kaikkein modernein ja turvallisin kytkin" -fiilistä ainakaan mulle. Eikä se nyt niin tarkkaa, jos maali ei peitä pohjaväriä kokonaan.


Keittiöstä löytyi tietty lamppu-tuuletin-yhdistelmä ja lähes kaikista ikkunoista noi muoviset pystykaihtimet.


Kuka nyt mitään hyllyjä vaatekaappinsa kaipailee. (Ja on tuossa siis kaksi liukuovea, kuva vähän hassusti otettu.)


Mutta toisaalta jos tämä on näkymä työhuoneen ikkunasta, niin ketä kauheasti kiinnostaa, että kuinka kasari keittiön tyyli on ja löytyykö vaatekaapista hyllyjä. Niitä hyllykköjä saa aina Ikeasta, ikkunan ulkopuolista näkymää ei.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti