Sivut

tiistai 6. tammikuuta 2015

Joulu Suomessa

Johan siitä melkein kolme vuotta tänne tulosta onkin, eikä olla käyty Suomessa ollenkaan. Viime kesänä päätin, että kun näköjään kesällä on niin mahdotonta töiden, kesäkoulun ja törkeän kalliiden lentohintojen takia saada järjestettyä Suomen vierailua, niin sitten lähdetään pikavierailulle jouluna. SAS:lla oli tuolloin suht edulliset hinnat joululle ja varasin lennot aivan järjettömän aikaisin siitä syystä. Eipähän tullut sitten ainakaan mahdollisuutta vaihtaa suunnitelmaa.

Kuvat kertokoon puolestaan, mutta meidän aivan liian lyhyt (9 päivän reissu) sattui alkamaan lumisateessa ja lunta ja auringonpilkahdusta olikin sitten koko loma täynnä. Toki osa päivistä oli jokseensakin kylmiä näin plus-asteista tuleville (vaikka on täällä Kaliforniassakin nyt talvi ja yölämpötilat on ollut lähellä nollaa). Oli ihana nähdä sukulaisia ja ystäviä, vaikka osan aikaa olinkin ihan totaalisessa jetlag-sumuverhossa. Iän lisääntyminen ja Atlantin yli ja 10 aikavyöhykkeen ylittäminen ei sitten todellakaan ole enää niin helppoa kuin se oli 10 vuotta sitten. Jos googlaa jetlagin oireet, niin mulla oli kyllä ne kaikki (aamukahdelta herääminen, iltapäivällä nuijanukahtamiset, vatsavaivat, huimaus, päänsärky jne.). Onneksi loppupuolella reissua tuli vedettyä yhdet 14 tunnin iltapäivä-yöunet, niin sen jälkeen taas jaksoi. Ja onneksi olin fiksuna likkana sopinut kaikki menot pääsääntöisesti aamupäivään. Mitä aiemmin, sen parempi.

Kameraa ei ollut mukana, joten kännykkäräpsyjä, olkaa hyvä:

Ensimmäinen aamu Helsingissä
Raitiovaunua odotellaan
Oliko siis niin ihana talvinen, aurinkoinen keli, että?
Jotain Kaliforniasta, jostain Suomesta. Jos satutte näkemään Sharksien "Shark Tank"issä, niin tämä on sitten meikäläisen kuva.

Shark Tank -vierailijat, tätäkin voi yrittää bongailla
Helsingin ulkopuolellakin sateli öisin lunta
Automatkalla. (Ei ajettu itse, koska vuokra-auto viikoksi olisi ollut yli 1000 euroa - siis järjetön hinta. Onneksi julkiset kulkee ja sukulaiset ja ystävät sitten kuskasivat loput.)
"Joulukuusi"
Lisää lunta. Mun työkaverit oli ihan innoissaan näistä kuvista..
Ehkä ihan hyväkin, ettei jetlageissamme ajeltu näillä keleillä
Lunta, lunta, lunta riittää. Jee.

Enpä ole ennen tampannut sydämiä vastasataneeseen lumeen rautatieasemalla. Mutta annettakoon se näin ulkosuomalaiselle lumesta innostuneelle anteeksi, jooko.

Ja Tampereen jouluvaloja.
Puolison mielestä näitä oli reissun aikana jostain saatava.
Mun listalla oli taas nämä.

Suomalaisesta palvelukulttuurista, tai sen puutteesta, mulla olisi muutama sanakin sanottavana, mutta en halua ärsyttää ketään. Mutta oikeasti, jos huomautat hotellihuoneen sängyn alla olevista jonkun edellisen vieraan karkkipapereista ja parittomasta sukasta, niin onko ihan ookoo vastata "Ai"? Tai miksi hotelli tarjoaa ruokakupongin, mutta ravintola (niinkuin melkein kaikki muutkin ruokapaikat) on Tapaninpäivänä kiinni? Oheisen kyltin nähtyäni en enää ihmettele, miten on mahdollista, että kahvilassa on työvuorossa vain yksi henkilö..
Salmiakit ja Parikat. Siinä joululahjat itselle. Parikan liikkeessä palvelu oli kyllä enemmän kuin kohdallaan. Enkä olisi varmaan muistanut pyytää sitä tax refund -lappuakaan, jolla tällainen ulkosuomalainen sai osan veroista takaisin kentällä.
Alkoi lämpömittarin lukemat olla siinä mallissa, että oli aika lähteä kotiin.
Heippa, Suomi!


Ihan pakko sitten vielä kertoa, että pariin julkkikseen törmättiin. Kalifornia on jättänyt jälkensä meihin, sillä: Höpötin Jani Toivolan kanssa kahvilan eteisessä hetken. Ja puoliso kantoi Leif Segerstamin käsimatkatavaran Kööpenhaminassa koneesta tulon jälkeen liukkaat rappuset terminaaliin (kukaan muu ei tarjoutunut.. oikeesti ihmiset!). En ole yhtään julkkista nähnyt täällä rapakon tällä puolen, niin pitihän nää Suomen julkkibongaukset mainita..

Oli tosi ihana nähdä ystäviä ja sukulaisia. Puristi kyllä jokusen hetken rinnasta, kun piti lähteä ja tiesi, että on taas melko pitkä aika siihen, kun ihan livenä tavataan. Siskonpoikakin kun sinnikkään "painostuksen" jälkeen vihdoin ennen meidän lähtöä oppi sanomaan "täti". Awww..

No, reilu viikko on oltu kotona ja tällainen jetlag jetlagin perään ei ole ihan piece of cake, varsinkin kun saatiin mukaamme joku flunssanpoikanen. Mutta oli ihanaa. I <3 Finland. Mutta oli tänne Kalifornian kotiinkin ihana tulla taas reissun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti