Sivut

tiistai 20. tammikuuta 2015

South Lake Tahoe - ranta ja lunta

Tajusin viime viikolla, että hei tässähän on tammikuussa tulossa Martin Luther King Jr:n päivä, jolloin sekä puolisolla että lapsella on maanantai vapaana eli kolmen päivän viikonloppu. Kurkattiin, että vieläkö saa Tahoelle majoitusta ja otin sitten itsekin maanantain vapaaksi ja lauantaina aikaisin auton nokka kohti vuoria. Pari vuotta sitten kävimmekin täällä viikonloppureissulla, viime vuonna ei saatu aikaiseksi lähteä ja teini oli kovasti toivonut pääsevänsä laskettelemaan. Koska yleensä perjantaisin ruuhkat tuonne suuntaan ovat ihan järjettömät, niin eipä tullut viime vuonna lähdettyä. Se oli sitten joko nyt tai ei tänäkään vuonna, kun kerran oli pidempi viikonloppu edessä. Tuttavaperheemme oli suuntaamassa myös samaan paikkaan, joten sovittiin yhteinen illallinenkin sitten lauantaille.

Sunnuntain minä tallustelin pitkin järven rantaa ja kylää ja istuskelin rannalla ja kahvilla, kun muu perhe hiihti aamusta hämärään (joka tulee siinä noin viiden jälkeen iltapäivällä). Oli kyllä kiva reissu, vaikka lunta tuolla vuorilla onkin huolestuttavan vähän. Korkeuteenkin jotenkin tottui paremmin tällä kertaa kuin viimeksi.

Normaalisti tuolla Heavenlyssä, jossa majoituimme, on paikallisten mukaan tähän aikaan noin metri lunta. Nyt ei ollut yhtään ja lunta ei ole satanut tämän vuoden puolella ollenkaan. Ei lupaa kauhean hyvää tuon kuivuuden ja puhtaan veden riittävyydenkään kannalta.

Lumihuiput häämöttää, melkein perillä
Lake Tahoe - vesi on aivan kirkasta näin rannassa (syvimmilläänhän järvi on jopa 500 m syvä)
Joku oli taiteillut kävyistä sydämen rannalle (en minä tällä kertaa)
Tällaista hiekkarantaa ei normaalisti täällä tammikuussa näy
Olisin niin voinut jäädä istuskelemaan tähän rannalle vaikka kuinka pitkäksi aikaa
Kävelylenkki Kaliforniasta Nevadaan. Lenkillä myös valokuvaus- ja maisemankatselutauot. Oli siinä vähän tarpomista, kun talvikengissä päättää kulkea hiekkarantaa pitkin
Heavenly-kylä ja hiihtohissi
Heavenlyssä
Hiihtokeskus mikä hiihtokeskus
Lopun perheen hiihtoreissun maisemat kolmen kilometrin korkeudessa
Hiihtomäessä
Mäessä
Hotelli varattiin kyllä ihan viime tippaan, mutta onnistuttiin saamaan ihan kiva hotelli (3 Peaks resort & beach club), vaikka kylpyamme olikin vähän back to the seventies...
Hotellihuone oli ensimmäinen, missä oikeasti olen nähnyt tällaisen muualla USA:ssa kuulemma yleisenkin härpäkkeen, eli mikroaaltouunin ja liesituulettimen yhdistelmän. Liesituuletin tosin tuulettaa ilmat vain huoneeseen, sillä mitään poistoputkea ei ole. Ja tosiaan tuo mikroaaltouuni on suoraan tuossa kaasuhellan päällä. Ei vaikuta ihan maailman fiksuimmalta keksinnöltä ainakaan näin suomalaisen näkökulmasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti