Sivut

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Happy Halloween!

Halloween on täällä iso juhla. Viime viikolla koululla olleessa ELL-illassa oli Halloween-teema ja lapset pukeutuneet ja tietty meidän juniori muiden mukana. Meidän perheen vampyyri sai yhden kolmesta jaossa olleesta paras asu -palkinnosta, oli kuulemma oikein asuun sopiva vakava ilmekin (perus suomalaisteini-ilme siis, toim.huom.). :)

Viime sunnuntaina kävimme kaupungin keskustassa katsomassa alle 12-vuotiaille tarkoitettua ohjelmaa ja pieniä palosammuttimen kokoisia asuihinsa pukeutuneita natiaisia kulkemassa ympäri kävelykaduksi muutettua katua. Tänään päätimme lähteä erääseen kauppakeskukseen, jossa oli taas ohjelmaa juuri noille perheen pienimmille. Istuskelimme kahvilassa ja katselimme ohi kulkevia prinsessoja, ironmaneja, krokotiileja, tiikereitä ja monia muita hahmoja. Pimeän tultua lähdimme katselemaan menoa asuinalueilla. Ajatuksena oli, että olisimme tulleet tähän meidän naapurustoon pienen ajelun jälkeen. Olimme selvittäneet, että Steve Jobs eläessään huolehti, että heidän pihallaan oli Halloweenina aina kunnon koristeet ja paljon elämyksiä lapsille. Kuulimme myös, että nykyään talossa asuvat ovat halunneet vaalia tätä Jobsin perinnettä, joten päätimme suunnistaa katsomaan sinne. (Käsityksemme mukaan siis talossa ei asu enää Steven sukulaisia, vaikka jonossa olevat lapset puhuivatkin koko ajan talosta "Steve Jobsin talona".) Talo oli kyllä erittäin suosittu ja sinne piti oikein jonottaa (jatkuva n. 50 m jono), mutta oli se sen arvoinenkin. Kyseisessä talossa ei todellakaan oltu pihistelty koristeissa, piha oli täynnä kaiverrettuja kurpitsoita, luurankoja, hautakiviä ja muita kammotuksia ja heidän jakamansa karkkipussi ei todellakaan ollut mikään pieni (Steve Jobs oli kuulemma eläessään jakanut lasten mielestä liian terveellisiä syötäviä, mutta nyt pusseissa oli kyllä ihan vaan karkkia, karkkia ja karkkia)..





Kyseisellä kadulla vaelsi sekä isoja että pieniä "Trick or treat":taajia ja päätimme vähän katsastaa katua kävellen. Meillä oli ollut tarkoitus vaan pikaisesti vilkaista, mutta sen verran näkyi noita teinejäkin ja selkeästi omaa jälkikasvua vanhempia myös käyvän ihmisten ovilla (suurimmassa osassa ihmiset päivystivät ovillaan, eikä oveen tarvinnut edes kolkutella), että meidänkin talouden jälkikasvu liittyi jonon jatkoksi. Alunperin oltiin kuviteltu, että meidän perheen teini on tähän touhuun jo ihan liian iso, eikä ollut sopinut koulukavereidensa kanssakaan mitään karkkikierrosta (tosin täällä keppostelijoiden mukana oli aina joku aikuinen). Eräs perhe oli saanut pihalleen oikein Ray Villafanen kaivertamaan kurpitsoita!!


Eivätkä ne muutkaan talot koristeluissa paljon muille hävinneet. Aivan uskomattomia koristeluita, haamuja, hämähäkinverkkoja, muumioita, luurankoja, mitä tahansa. Osassa vielä kivasti rytmitettynä savukoneilla ja Halloween-leffan teemamusiikilla. Yhteen "kummitustaloonkin" (haunted house) päästiin, jossa joutui ensin saamaan osansa kauhusta ennen kuin sai karkkeja. Tähän voisi taas todeta, että ihan niinkuin elokuvissa, paitsi osa oli kyllä vieläkin uskomattomampia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti