Sivut

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Viimeinen postaus / Last blog posting

Tämä on nyt blogin viimeinen postaus. Tämä alkoi tosiaan ihan vain meidän Diversity Lottery -prosessin kirjaamisesta ja sen jälkeen onkin tullut kirjoiteltua kaikenlaista. Monta jutun aihetta olisi varmaan vielä ollut pääkopassa, mutta aikaa ei vain ole ollut niille tai aika on ajanut niiden juttujen ohi. Päivät ovat täyttyneet normielämästä, töistä, opinnoista ja muusta. Elämä toisessa maassa ei ole välttämättä sen hehkeämpää kuin se on Suomessakaan. Arki on arkea muuallakin. Tosin kaikenlaista uutta, haasteita ja onnistumisia tulee kohdattua ihan eri tavalla, kun navigoi maassa, jonka tavat ovat hyvin erilaiset kuin tutussa ja turvallisessa kotimaassa.

Tämä maa on täynnä niin kaikkea, niin hyvässä kuin pahassakin, mutta jos ihan lyhyesti tiivistettynä pitäisi sanoa, että mikä tässä maassa on parasta, niin se on: ihmiset ja luonto. Olen tavannut näiden vuosien aikana uskomattoman upeita, innostuvia, ystävällisiä ihmisiä vaikka kuinka monta. Myös laajan maan eri osavaltiot sisältävät niin upeita paikkoja, maisemia ja koettavaa, että näiden kaikkien läpikäymiseen ei yksi ihmiselämä taida riittää. Vaikka kuinka kuvittelisi tietävänsä ja tuntevansa tätä maata sarjoista ja elokuvista, niin kyllä tämä elo täällä on kuitenkin niin erilaista niistä TV:stä tutuista jutuista. Ja siis positiiviseen suuntaan. Jos olette aikeissa reissata ja jopa asua tässä maassa, niin ehdottomasti suosittelen tutustumaan näihin paikallisiin ihmisiin. Osa heidän perheistään on asunut täällä jo sukupolvien ajan, osa on tällaisia tuoreempia tapauksia, mutta ihmisten historiat, tarinat, unelmat täällä ovat aivan älyttömän kiinnostavia ja tutustumisen arvoisia. Olemme kaikki oppineet niin paljon kanssa-asujiltamme täältä ja koen olevani onnekas voidessani työskennellä päivittäin kymmeniä eri kansalaisuutta tai uskontoa edustavien ihmisten kanssa.

Toiseen maahan muuttavia kehotan myös tutustumaan kohdemaahan etukäteen, ottamaan asioista selvää, olemaan avoimin mielin ja varautumaan niin positiivisiin kuin negatiivisiinkin yllätyksiin. Asiat ei hoidu niin kuin Suomessa, eikä niiden kuulukaan hoitua. Terveydenhuolto, koulutus, erilaiset lait ym. ovat hyvin erilaisia, mutta niitä ei yksittäinen maahanmuuttaja voi muuttaa, joten noihin kannattaa asennoitua jo etukäteen niin, että näin hommat vaan täällä on ja hoituu tällä tavalla. On myös hyvä tunnistaa minkälaisten asioiden kanssa pystyy elämään ja minkä ei. Elämä toisessa maassa ei vaan ole paras vaihtoehto kaikille. Mikään maa ei ole täydellinen, ja jotkut asiat on täällä itselle mieluisampia, jotkut taas on itelle paremmin Suomessa. Toiseen kulttuuriin sukelluksesta kannattaa ottaa kaikki se hyvä ja positiivinen irti ja asennoitua kaikkeen uuteen avoimin mielin ja hyvillä hermoilla. Näillä ohjeilla me on täällä taaplattu ja taaplataan jatkossakin.

Kiitän kaikkia blogiin eksyneitä siitä, että olette jaksaneet lukea meidän elämästä ja sattumista näiden viimeisen kuuden vuoden aikana.



Thank you all that have come to read my posts during the last 6 years. Since I just became a naturalized citizen I feel that now is the time to wrap up this blog that started from our Diversity Lottery selection more than 6 years ago. We will still be living and exploring here, but without reporting them in the blog. I hope that you have found place to go to in this country from some of my posts, since this country is full of such amazing places. More than one person´s lifetime worth of places to visit. This country is also full of amazing people that I have been lucky to meet and some of them to call my friends.

Thank you all.

--- The End ---


4 kommenttia:

  1. Paljon onnea uusille kansalaisille! Upea juttu, ja tuntuu varmasti hienolta.

    Kiitos kivasta blogista! Jään kaipaamaan sun postauksia, mutta ymmärrän hyvin tarpeen lopettaa. Eihän sitä sanottavaa vain riitä, kun kaikkeen alkaa tottua ja kun "ympyrä sulkeutuu". Oikein hyvää jatkoa teidän koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Ja kiva, että olet viihtynyt.

      Nyt kun lapsi on muuttanut collegen kampukselle ja päivät itsellä menee aika samalla kaavalla: töihin - firman salille/kauppaan/kotiin - laita ruokaa/hae take outtia - katso Netflixiä tai jotain muuta - nukkumaan, niin ei siitä kauheasti jutun juurta saa. :)

      Ja jos asustelet näillä nurkilla, niin tiedä vaikka joskus voi kertoa jatkokuulumisia livenäkin.

      Jos meidän reissut kiinnostaa, niin yritän joskus reissaillessa muistaa kirjoitella arvioita tänne: https://www.tripadvisor.com/members/caligal10

      Poista
    2. Jep, täällä Piilaaksossahan mäkin oon, San Josessa :)

      Poista
    3. Luulin vastanneeni tähän jo aikoja sitten, mutten näköjään olekaan.
      Juu, ei olla kauhean kaukana..

      Poista