Sivut

tiistai 9. joulukuuta 2014

Kiitospäivä Vegasissa

Las Vegas nyt tietty on aina Las Vegas. Ruotsinlaiva * 1000 aavikolla. Mahdollisuuksien ja menetysten kaupunki.

Kesä ja syksy on kulunut lähinnä töissä ja lähimaisemissa ja kun Thanksgivingin aikoihin meillä kaikilla oli koulusta ja töistä vapaata sitä halusi johonkin pois kotisohvalta. Kun speksit on, että vapaata on 5 päivää, matka ei saisi kestää pitkään ja kelien pitäisi olla suht kohdallaan, niin ei niitä vaihtoehtoja niin hirveän paljon ole. Tai sellaisia, joissa ei olisi jo käyty. Never say never. Joskus 12 vuotta sitten tuli Las Vegasissa käytyä läpikulkumatkalla ja ajattelin, että tämä on nyt nähty. No, tänne kuitenkin matkamme vei. Lentomatka San Franciscosta on noin tunti ja vartti ja tuli koettua nyt Virgin American palvelut sitten tällä kerralla. Lämpötilat on melkein kohdallaan, eli n. +20 C:n paikkeilla pyörii päivälämpötilat ja vaikka ei siis mikään kesäsesonki ole, niin ihan mukavat ilmat kuitenkin, vähän tuulista vaan välillä oli. Voittaa kuitenkin ihan täysin noi Vegasin kesäkelit, jolloin mittarilukemat alkaa helposti Celsius-asteikolla nelosella. Neljäkymmentä voi mittarissa kesällä olla ihan kevyesti.

Vegas on toki monipuolisempi paikka kuin voisi ajatella, strippareiden ja kasinoiden lisäksi löytyy shoppailupaikkoja, hotelleissa on eri teemat, erilaisia showta, hyviä ravintoloita, uima-altaita jnejne. Vegasin ulkopuolella sitten on ehkä enemmänkin nähtävää, jos ei niin innostu näistä Vegasin turistipääkadun, Stripin, tarjonnoista. (Se on sitten erillinen postaus.) Oltiin itse varattu liput Chris Angelin BeLIEve-taikurishowhun. En ole mitään taikuri-intoilija, mutta olihan sen nyt Vegasissa Magic Show nähtävä. Onneksi en ollut yelpannut tätä aiemmin, sillä show oli ihan hyvä, vaikka temput onkin aika pitkälti noita katoamis-ilmestymistemppuja, tosin ihan hyvin tehtyjä. Yelpin arviointien mukaan, kun arvosana on lähempänä 1 tähteä ja esitystä on haukuttu aika reippaasti. Ei se kyllä niin huono ollut. Mutta en ihan pienten lasten kanssa menisi, sillä alapäähuumoria on aika reippaasti ja se naisen sahaaminen sirkkelillä voi näyttää aika pahalta. Viimeisenä iltana ex tempore menimme vielä illallisshowhun "Tournament of the Kings", jossa ruoka oli keskiaikaisen hyvää, ritaritaistelut nyt ei ihan ehkä meikäläisen huippuelämys, muu perhe kyllä tykkäsi.

Kiitospäivänä (Thanksgiving) piti tietenkin ravintolassa käydä syömässä se perinteinen Kiitospäivän illallinen, kun nyt on onnistuttu se jo kahtena vuonna missaamaan. Ruokaa oli ainakin riittävästi ja oli se hyvääkin. Vaikka ei siitä kurpitsapiiraasta mitään mun lempiruokaa tulekaan, niin ei se niin pahaa ole kuin muut suomalaiset ovat antaneet ymmärtää. Maistuu ensin vähän niinkuin löysältä piparitaikinalta, mutta ei sitten kuitenkaan. Illalliseen kuuluneet kalkkunaleivät (perinteisesti kalkkunan jämät kun syödään sitten seuraavan viikon ajan esim. leivän välissä) me sitten kyllä annettiin kaupungilla kodittomille, kun meidän hotellihuoneessa ei ollut sellaista jääkaappia, jossa niitä olisi voinut seuraavaan nälkään asti säilyttää.

Ja sitten muutama perusturistiotos:



Joulupukitkin on täällä niin sutjakoita..
New York, New York -hotelli, lähes kaikki hotellit Stripin varrella on jotain teemahotteleita
Ravintoloiden nimet vilisi kokkikuuluisuuksia tai maininnan, että "Top chef masters" tai jonkun muun ruokaohjelman voittaja tms. 
Venetian-hotellissa olisi päässyt gondoliajelulle
Näitä riitti joka paikassa silmänkantamattomiin
Venetianin ostoskeskuksen katon "sää" vaihtuu kuulemma vuorokaudenajan mukaan
Bellagion sisäpuutarha
Mandalay Bayn Bay suite oli meidän reissun yöpymispaikka. Viikolla näihin hotelleihin saa todella hyviä tarjouksia, eikä viikonlopun hintakaan välttämättä ihan hirveän korkea ole, missään muualla tuskin rasikittaisiin mistään sviitistä maksaakaan. Nyt sen sai vähän niinkuin normihuoneen hinnalla. Toki hienompia sviitejä olisi ollut tarjolla vielä vaikka kuinka monta erilaista.
Sesonkiaika on ohi, joten Mandalay Bayn tekohiekkarantakin oli tällä kertaa suljettu
Paris-hotelli illalla
Bellagio-hotellin suihkulähdeshow
Mirage-hotellin tulivuorishow
Lasipalloista tehty joulukuusi

Ja sitten vielä Bellagion suihkulähteestä kuvattu video. Suihkulähdeshow esitetään illalla vartin välein. Sen verran lähistöllä käveltiin ohi, että kuultiin ja nähtiin ainakin neljään eri kappaleeseen tehty vesisuihkushow. Copyright-syistä videolla soitettu musiikki piti poistaa YouTubessa, mutta kuvitelkaa taustalle Viva Las Vegas suhteellisen äänekkäästi soimaan.



Ei siis hullumpi reissu kuitenkaan. Vegasin lähikulmille suunnatuista reissusta tulossa erilliset postaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti