Sivut

perjantai 12. joulukuuta 2014

Vierailu Valley of Fire -luonnonpuistossa

Kiitospäivän jälkeisenä päivänä suuntasimme Valley of Fire State Park -puistoon, joka on reilun tunnin ajomatkan päästä Las Vegasista. Talvikuukaudet ovat kyllä niin parasta aikaa käydä aavikolla, koska keli on jokseensakin siedettävä (n. +20C), vaikka aurinko suht suoraan paistaakin. Kesällä kyseisessä paikassa lämpötila kun voi olla +50C varjossa (jota siis ei kauheasti ole, varjoa siis). Olisihan täällä voinut saada aikaansa kulumaan ehkä kauemminkin, mutta ajelimme keskeisimmille nähtävyyspaikoille ja pysähdyimme syömään eväitämme myös johonkin.

Kuvat kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, joten tässä taas kuvia kivikasoista. ;)

Beehives eli mehiläispesien näköisiä kiviä, jotka tuuli ja vesi ja eroosio ovat kuluttaneet tämän näköisiksi
Kaarikiviä eli erilaisia onkaloita tai syvänteitä näkyi monessa paikassa
Elephant rock - tätä kiveä kutsutaan ulkonäkönsä vuosi siis elefanttikiveksi
Punertavaa kiveä ja sitten ihan tasaista oli tämä paikka täynnä
Rainbow Vista - moniväristä hiekkakiveä
Lisää kiviä
Mittasuhteet kohdillee, tässä taitaa olla blogin ensimmäisiä kuvia niin, että minäkin olen päässyt kuvaan :)
White Domes Road - täällä oli sekä valkoista että monen erivärisiä kivimuodostelmia
White Domes Road
White Domes Road
Maaorava, jolle joku pösilö oli antanut juustonaksuja tms. syötäväksi - ei todellakaan mitenkään suositeltavaa tällainen roskaruokaruokkiminen
Kalliopiirroksia noin 4000 vuoden takaa. Tässä ihmeteltävää kaikille niille, joiden mielestä tämä maa on pelkkää ostoskeskusta, eikä tällä maalla mitään historiaakaan ole. ;)

Lisää kalliopiirroksia, seassa myös jonkun vähän tuoreemman "taitelijan" kädenjälkeä. Tästä syystä nykyisin tässä kallion ja seisomatasanteen välissä on aita ja pleksiä.
Ja vielä panoramakuva punertavista näkymistä
Se, että näin lähellä Las Vegasia on näin hienoja maisemia, oli itse asiassa yksi syy sille, että tämä miniloma suunnattiin tuonne. Oli täällä jonkun verran muutakin väkeä, mutta melko hyvin sai auton silti mahtumaan pysähdyspaikkojen parkkipaikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti