Sivut

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Nasa Amesin tutkimuskeskuksen avoimet ovet

Tämä postaus on näköjään jäänyt jostain syystä tekemättä, vaikka olin jo valinnut kuvatkin tähän.

Noin kuukausi sitten Nasa Ames Research Center Mountain View:ssä avasi ovensa yleisölle ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. Tapahtumaan oli aiemmin voinut varata ilmaiset liput ja puoliso oli silloin varannut meille kaikille lipun. Lippuja jaettiin 120 000, mutta eipä niitä kauheasti siinä sisääntulossa kyselty, joten arvioiden mukaan jopa 150 000 ihmistä tutustui tutkimuskeskukseen kyseisen lokakuisen lauantain aikana. Oli lämmin ja kaunis päivä ja paikka oli täynnä ihmisiä, mutta oli jännä päästä katsomaan tätä normaalisti suljettua aluetta ja kierrellä pihalla olleita kojuja, jossa Nasan työntekijät kertoivat erilaisista projekteistaan. Ja niitä projekteja on paljon erilaisia erilaisilta eri tutkimuksen aloilta. Nasan työntekijän mukaan heillä on sormet pelissä lähinnä kaikilla mahdollisilla tutkimuksenaloilla, mitä vaan on mahdollista. Ei siis ainoastaan avaruustutkimuksen alalla. Ihanaa nähdä innostuneita tutkijoita ja luonnontieteen ihmisiä ja vielä innostuneempia lapsia ja aikuisia kyselemässä ja kuuntelemassa. Nasa Amesin Mountain View:n tutkimuskeskuksessa on enemmän tohtoreita sekä maisterin- ja kandintutkinnon omaavia työntekijöitä kuin missään muussa Nasan toimipisteessä - ja se kyllä esiteltävissä projekteissa ja asiantuntemuksessa näkyi.

Moneen paikkaan oli niin paljon ruuhkaa, ettei kännykkää jaksanut kaivaa taskustaan kuvia ottaakseen, mutta tässä nyt ainakin jotain.

Normaalisti tästä portista ei tavallisella tallaajalla ei ole mitään asiaa astua sisään
Nasa Ames - 75 vuotta
Rakennukset olivat kuin jostain karusta tieteiselokuvasta..
Tuulitunneli
Roverscape - amerikkalaisen jalkapallokentän kokoinen "tekokuu"-alue,
jossa testataan näiden avaruusmönkijöiden toimintaa ja ohjausta
Tuulitunnelin pää
Jäähdytysjärjestelmä (mutta en enää muista, että minkä)
Hangar One - entinen ilmalaivahalli, jota on ennen päästy ihastelemaan
vaan paikan ohi menevää 101 highwaylla ajaessa
Hangar One sisältä
Nasan lentokone 
Ja vielä yksi kuva Hangar Onista ulkoapäin
Amerikkalaiseen tapaan oli myös oheisohjelmaa ja ruokaa
- toistasataa food truck -autoa (jotka on täällä tosi suosittuja),
joten oli varaa valita niin pää- kuin jälkiruuankin suhteen
Ja oikeasti ei olla mitään Nasa- ja avaruusintoilijoita, mutta kyllä tämä oli sen verran ainutlaatuinen tapaus, ettei voi jättää väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti