Sivut

lauantai 6. syyskuuta 2014

Angel Island, Lands´ End San Francisco

Näin syysflunssassa kotona lorviessa on näköjään vihdoin aikaa käydä läpi kesällä otettuja valokuvia. Mulla on ollut puhelimessa lista erilaisista lähellä olevista paikoista, joissa haluaisin käydä. Suuren osan ajasta se lista on ihan unohtunut, mutta kaivan sen välillä esille. Yksi sellaisista on ollut Angel Island, saari tuossa San Franciscon lahdella. Keväällä bongasin Grouponista liput Angel Islandin kiertoajelulle, joten päätin ostaa ne pois, jotta tulisi vihdoin siellä käytyä. Kesäkuun loppupuolella sitten päätettiin lähteä käymään siellä. Angel Islandiin pääsee kahta kautta lautalla, joko San Franciscosta tai lahden toiselta puolelta Tiburonista. Koska Tiburonista näytti olevan useampi vuoroja, päätettiin lähteä sieltä. Toisaalta ei oltu käyty Tiburonissa ennen, joten tuli sitten sielläkin käytyä. Tiburonhan on kaupunki, jossa Robin Williams asui. Tosin tämän tiedon itse sain vasta näyttelijän kuoltua, mutta joka tapauksessa.

Angel Island on lahden suurin saari ja se on toiminut aikoinaan maahanmuuttoasemana, lähinnä Kiinasta tulleiden maahanmuuttajien vastaanottopaikkana 1900-luvun alkupuolella. Koska kiinalaisten papereita ja sukulaisuussuhteita on ollut vaikea selvittää, on osa heistä joutunut viettämään aikaansa saarella pitkiäkin aikoja. Lisäksi osittain pitkää oleskeluaikaa ovat selittäneet tartuntataudit ja karanteenissa olo saarella.

Saari on ollut myös armeijan tukikohta, mutta on nykyisin osavaltion puisto. Itse siis käytiin sellaisella "junabussilla" kiertoajelulla, mutta joskus olisi ihan hauska mennä saarelle patikoimaan ja pyöräilemään, jotta ehtisi tutustua paikkoihin paremmin. Tällä kertaa ei auringon porottaessa enää lähetty kiipeämään saarta ylös ja toiselle puolelle, jotta olisimme ehtineet nähdä paikkoja paremmalla aikaa.

Tiburon
Gold Gate lautalta kuvattuna
Bay Bridge lautalta kuvattuna
Welcome Station, nykyinen museo
Saaren aikajana
Ei nähty pesukarhuja, vain varoituskyltti
Vartijoiden asumukset ja muut rakennukset eivät olleet enää ihan siinä kunnossa, että niihin saisi mennä edes sisälle
Sinänsä harvinainen kesäpäivä, että lahdella ei ollut sumua ja San Franciscoon näki melkoisen kirkkaasti


Immigration Station, portaiden tekstit kuvaavat maahanmuuttajien todellisuutta


Tiburon
Angel Island
Tiburon
 Kotiinpäin ajaessamme päätimme käydä sitten vielä San Franciscossa paikassa, jossa ei ole tullut ennen käytyä, eli Lands´ End. Joka nimensä mukaisesti on tuo viimeinen osa tuota lahden vieressä olevaan maakaistaa, jonka jälkeen aukeaa sitten valtameri. Jonkun verran tuli sielläkin käveltyä mäkeä ylös ja sitten kiivettyä takaisin ylös, mutta todella kaunis paikka tuokin oli.

Lands´ End
Tuonne tasaiselle kalliolle tuli käveltyä. Ja sitten kiivettyä mäki hikoillen takaisin ylös
Ylös päin käveltäessä oli onneksi varjoakin välillä
Golden Gate Lands´ Endistä katsottuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti