Sivut

torstai 14. marraskuuta 2013

Henry Cowell Redwoods State Park

Meillä oli kuukausi sitten vieraita Suomesta ja ajattelimme viedä nämäkin vieraat Muir Woods -puistoon katselemaan punapuita. Samaan aikaa osui kuitenkin tämä surullisenkuuluisa liittovaltion sulku. Muutenhan ei sulku kauheasti meidän elämään vaikuttanut, mutta Muir Woods sattuu olemaan liittovaltion ylläpitämä kansallinen monumentti, joten se oli suljettu. Punapuitahan täällä toki on muuallakin, joten piti vaan etsiä toinen sopiva paikka.

Päädyimme lopulta Henry Cowellin osavaltion puistoon, joka on tuolla Santa Cruzin vuorilla. Paikka on vähän pienempi kuin Muir Woods, mutta hyvin sielläkin näkee erilaisia puita ja puiden korkeuden. Lisäksi puisto on ilmainen. Nyt en tosin muista, pitikö pysäköinnistä maksaa jotain, mutta itse puistoon ei tarvitse maksaa mitään.

Punapuita
Auringon valonsäteet uloittuivat maahan asti vain harvoin
Erään onton, palaneen punapuun sisällä
Puiston vierestä kulkee juna, jolla pääsee katsomaan aluetta ja punapuita. Meidän seurueemme koki ehkä olevansa vähän liian vanhoja kyseiselle ajelulle, pienemmille lapsille höyryjuna-ajelu olisi varmaan ihana kokemus. Puiston vieressä on myös muutama vanhanoloinen amerikkalainen talo, joista voi mm. ostaa etsintäkuulutusjulisteiden kopioita ja otattaa itsestään vanhanoloiset valokuvat. Lisäksi kyseisen viikonlopun aikana alueella oli erilaisia höyrykoneita, muun muassa höyrypainokone, jonka toimintaa siinä myös esiteltiin.

Ennen halloweenia täällä on monessa paikassa lapsille suunnattuja alueita "Pumpkin patch", joissa on kurpitsoja, mutta myös esimerkiksi heinäpaaleista tehtyjä labyrintteja lapsille. Puistossa oli pieni tällainen ja siellä olisi myös 7 dollarin materiaalimaksulla voinut tehdä itselleen halloween-koristeeksi oman variksenpelätin heinistä, kepeistä ja vanhoista vaatteista. Moinen matkustaja ei olisi tainnut vieraiden lisäksi mahtua autoonkaan, joten jäi sekin meidän osaltamme tekemättä. Ihan hauskaa pikkuohjelmaa kuitenkin varmaan pienemmille lapsille.

Kauppa ja halloween-variksenpelätit
Höyryveturi oli yksi näytillä olevista höyrykoneista
Olisi päässyt myös opettelemaan vanhempia amerikkalaisia perinteitä. Huomaa asiaankuuluvat varoitukset
Etsintäkuulutuksia poikineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti