Sivut

lauantai 8. joulukuuta 2012

Suomi 95 v.

Myöhästyneet onnittelut 95-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle!

Suomi ja suomalaiset tuotteet eivät näy täällä ehkä niin selkeästi kuin vaikka rakkaan naapurimaan Ruotsin, mutta jotain kuitenkin aina välillä pistää silmään. (Ruotsalaisilla tuotteilla on muuten usein selkeä sini-keltainen teema tai mainokseen on palkattu ruotsalaisella aksentilla puhuva "Johan". Ikea, jossa toivotukset ja tuotenimet aina myös ruotsiksi, on tietenkin ihan oma lukunsa.) Angry Birds -tuotteita täällä on vähän joka lähtöön, mutta niistä harvempi paikallinen tietää, että itse peli ja firma ovat Suomesta. Tässä kuitenkin muutama pominta alueen kaupoista (kuvien ottoon en ole kysynyt mitään lupaa..)

Lumenea löytyy lähimmästä apteekista / kempparista
Pandan lakritsia löytyy muutamastakin kaupasta, jotka ovat pääsääntöisesti erikoistuneet terveelliseen ruokaan tai luomuruokaan
Lumioita joutuu välillä oikein kaupasta kysymään, että onko valikoimissa, joskus sentään on ihan näkyvilläkin
Vain yhdessä alkoholia myyvässä kaupassa on tullut vastaan Finlandia. Palm Springsissä eräässä ravintolassa näytti baarimikko tekevän vodkaa sisältävät cocktailit samaisesta merkistä

Marimekko avasi vähän aikaa sitten oman myymälänsä Palo Alton ostoskeskukseen




Näiden lisäksi urheilukaupassa näkyi kerran Rapalan uistimia. Muutamassakin kaupassa on näkynyt Fiskarsin saksia - tosin made in USA -merkinnällä varustettuna, liekö sitten suomalaista alkuperää ollenkaan vaiko eikö.

Kaikki täällä eivät tietenkään tiedä Suomesta juurikaan mitään. Yllättävän paljon kuitenkin löytyy niitä, joiden collegen huonekaveri oli suomalainen / huonekaverin poikaystävä oli suomalainen, vanhemmat / isovanhemmat ovat alunperin Suomesta tai niitä, joiden kaveri meni naimisiin suomalaisen kanssa ja muutti Suomeen. Ihmiset usein kysyvät puheemme aksentin kuullessaan, että mistä olemme. Jotkut ovat kertoneet käyneensäkin Suomessa, suunnittelevansa sinne menoa tai tietävänsä, että Suomessa on eniten college-tasoisen koulutuksen suorittaneita koko maailmassa (eli AMK- tai yliopistotason koulutuksen suorittaneita). Lähimmän Macy´s tavaratalon lastenosastolla saa välillä palvelun suomeksi, koska eräs myyjä on kotoisin Virosta ja hanskaa suomen kielen edelleen oikein mainiosti.

Ja meidän auton tunnistaa parkkipaikalla takapuskurin Suomi-tarrasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti