Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulunodotusta

On jotenkin kamalan vaikea asennoitua siihen, että jouluun on enää viikko aikaa. Ulkolämpötilat ovat päivällä siinä +10-16C asteen välillä, joten se nyt on aivan selvää, että valkoista joulua täällä ei tule. Muutenkin on kovin syksyistä, kun osassa puissa on ruska ja varsinkin vaahterat tiputtelevat kävelytiet aivan täyteen lehtiä. Ihan joka päivä ei sada sentään, mutta välillä sitä tulee sitten oikein reippaasti kerralla. Siis niin paljon, että autokatos ja tiet lainehtivat vedestä.

Melko lähellä meitä on perinteinen "joulukuusikuja" (Christmas Tree Lane), jossa yhden kadun varrella olevat asukkaat ovat jo 1940-luvulta lähtien koristelleet talon ympäristönsä sekä jouluisin koristein että valoin. Osa koristeista kuulemma siirtyy aina omistajalta seuraavalle. Kadun reunoille on asetettu pieniä joulukuusia, joissa on värivalot ja katulamput on päällystetty punaisella paperilla tai vastaavalla. Kadulla kulki ainakin viikonloppuna paljon lapsiperheitä ja osa lapsista ryntäsi ihan pihoille asti ihastelemaan koristeita. Koska mitään lupaa kuvaamiseen en ole kysynyt, niin jaan tässä vain pari kuvaa, joista ei pysty tunnistamaan taloa / osoitetta. Jokseensakin hassulta nämä lumiukot ja valot näyttävät vihreässä maassa. Jouluvaloja täällä on siis myös joka paikassa muualla, mutta ei ihan niin isossa mittakaavassa kuin tuolla tietyllä kadulla. Toisaalta iltaisin on aivan pilkkopimeää, ja kun sitä lunta ei kerran ole, ulkovalot tuovat kaivattua valoisuutta.




Täällä näyttää olevan tapana laittaa joulukoristeet ja tuoda joulukuusikin jo sisälle heti kiitospäivän jälkeen. Koristeet sitten kerätään melko hätäiseen pois heti joulun jälkeen. Joten mekin sitten laitoimme oman kuusen ja koristeet jo tuossa parisen viikkoa sitten. Jouluruokapöytämme taitaa olla tänä vuonna enemmänkin fuusio-tyyppistä, sisältäen vaikutteita vähän sieltä, täältä ja Suomesta. Vaikka täältä lantut, porkkanat ja kalkkunat löytyvätkin, niin ihan joka laatikkoa ei kyllä jaksa alusta asti värkkäillä. Veikkaan, että joulupöytään päätyvät rosolli, porkkanalaatikko ja joku pala kalkkunaa. Ja jälkiruuaksi piparkakkuja. Ja Suomi-myyjäisistä ostetut karjalanpiirakat, vaikkeivat jouluruokaa olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti