Sivut

lauantai 24. joulukuuta 2016

Konsertteja

Olen aiemminkin kirjoittanut tästä, mutta täällä San Fransciscon lahtialueella riittää kyllä keikkoja ja konsertteja moneen makuun ja ympäri vuoden. Suomalaisista bändeistäkin tässä lähialueilla on vuoden aikana käynyt ainakin Apocalyptica, Sonata Arctica, Children of Bodom ja Michael Monroe. Itse ei ole tullut näille keikoille mentyä, koska olemme olleet juuri silloin jossain reissussa tai keikat ovat olleet klubikeikkoja keskellä viikkoa San Franciscossa, ja seuraavana aamuna on ollut aikainen herätys töihin. 

Mutta valinnanvaraa on, alueella on isoja esiintymisareenoja ainakin Oaklandin Oracle Arena, San Josen SAP Center, Santa Claran Levi's Stadium ja AT&T Park San Franciscossa. Sen lisäksi on ainakin Amphiteater Mountain Viewssä, jossa ainakin kesällä ja syksyllä usein isoja artisteja laidasta laitaan (Dolly Partonista Korniin tänä kesänä), ja Mountain Winery Saratogassa, jossa käy ehkä enemmän menneiden vuosien artisteja. Sitten on kaikenmaailman klubikeikkoja siellä ja täällä.

Ja jos ei näiden tarjonnasta löydy mitään, niin San Franciscossa on San Franciscon sinfoniaorkesteri ja oopperatalo oopperoineen ja baletteineen. Eli tarjontaa ainakin riittää, ja yksi hyvä idea tällä alueella "nähtävyyksistä" onkin tarkastaa, että onko jotain hyvää keikkaa tarjolla vierailun aikaan. 

Kuten sanottua, on etäisyydet ja herätys töihin ja muut menot ehkä estäneet ramppaamassa enemmän keikoilla, ja tänä vuonna on lähdetty vähän ex tempore niille, kun on tullut joku mainos vastaan. Enemmänkin olisi voinut käydä, ja käydä myös katsomassa jotain muutakin kuin näitä 80-luvun suuruuksia, mutta on ollut sen verran muuta puuhaa koko ajan, ettei ole oikein ehtinyt katsella, että mitä on tarjolla. 

San Fransciscoon tuli kuitenkin varattua liput ajoissa, kun selvisi, että Guns'n'Roses palaa lavoille. Olihan sinne pakko päästä. Paikkanahan tuo AT&T Park on tosi hieno, kun siinä lavan takana aukeaa näkymä sinne lahdelle. 



Bongasin sitten sattumalta taas toisen 80-luvun sankarini (juu-u ;) ), johon liput oli saatavilla halvalla (25$/lippu on kyllä suht hyvä hinta, vaikka onkin ehkä kyse enemmänkin entisistä suuruuksista). Eli suunnattiin katsomaan Def Leppardia, ja samalla keikalla soittaneita kahta muuta bändiä (Tesla ja REO Speedwagon). Puolisko kävi myöhemmin erään koulun hyväksi järjestettävässä joka vuotisessa varainkeruukonsertissa, jossa päivän aikana esiintyy nimekästä artistia toisen perään, Neil Youngista Metallicaan.

Ja koska olen kerran ostanut San Franciscon sinfoniaorkesterin liput, niin olen varmaan ikuisesti niiden sähköpostispämmäyslistalla. Ei pelkästään huono asia, sillä bongasin ohjelmistosta Snowman-joulukonsertin, jonka alku koostui erilaisista joululauluista, osassa vierailevana solistina Tony-palkittu Ruthie asun Miles. Väliajan jälkeen esitettiin Lumiukko-elokuva sinfoniaorkesterin ja Grammy-palkitun Pacific Boychoir -poikaorkesterin toimesta. Täällä kun ei ole tapana näyttää televisiossa joka joulut tuota elokuvaa, niin tuli nähtyä sekin tänä vuonna (muutenkin kuin YouTubesta), ja oli kyllä lippujen hinnan arvoinen konsertti. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti