Sivut

maanantai 23. helmikuuta 2015

(Houston, TX) - Jackson, MS - New Orleans, LA - reissu

Katselin joulukuussa kevään kalenteria ja totesin, että teinillä on 5 päivän vapaa helmikuussa. Vähän lisää googlailtuani totesin, että kyseinen vapaa osuus samaan aikaan kuin Mardi Gras. Ja koska meidän nurkilla ei tuota juhlaa kummemmin juhlita, niin mikäs se parempi paikka kuin New Orleans. Oikeastaan elämämme mahdollisuus lähteä juhlimaan Mardi Gras´ta. (Enkä ollut edes tähän asti tajunnut, että haluaisin sellaisen reissun edes tehdä. ;) ) Lentoja ja hotelleita etsiessäni melkein jo luovuin toivosta. Mardi Gras -aika on yksi kalleimpia matkustaa New Orleansiin ja hinnat olivat kyllä ihan tolkuttomia. Samaan hintaa lentäisi melkein kahdesti Suomeen kuin kerran New Orleansiin. Katselin kuitenkin sitten vielä karttaa ja totesin, että järkevän matkan päässä on ainakin kaksi paikkaa, johon lennetään päivittäin: Jackson, Mississippi ja Houston, Texas. Jacksonista New Orleansiin on noin kolmen tunnin ajomatka, Houstonista noin kuuden, mutta rantatie voi olla ajoittain ruuhkainen. Päädyimme siis Jacsoniin, johon kolme henkeä lensi halvemmalla kuin yksi New Orleansiin. New Orleansin keskustan hotellitkin ovat yleisestikin aika hinnoissaan, ihan kevyesti yö on 400-500 $ yöltä tähän aikaan. Varasimme sitten ensimmäisen yön Jacksonista, seuraavat hotellit 20 mailia New Orleansin keskustasta ja viimeisen taas Jacksonista. Näin matkabudjetti saatiin siedettäväksi ja saimme lennot+hotellit+autonvuokran+parkkimaksut koko reissulle kolmelta suunnilleen samaan hintaan kuin lento+yksi yö olisi maksanut yhdeltä hengeltä (!!) New Orleansissa. Budjettimatkailua kerrakseen.

New Orleansiin menee vähän hintsusti täältä suoria lentoja ja Jacksoniin siis ei ollenkaan, eli mentävä yhdellä vaihdolla, joka meillä oli Houston. Lento SFO:lta oli jo lähtiessä myöhässä 40 minuuttia ja perillä 49 minuuttia ja kun vaihtoaikaa Houstonissa oli 50 minuuttia ja jatkolento lähti itse asiassa 4 minuuttia etuajassa, niin tietäähän sen, että kuinka siinä kävi. Pakollinen yöpyminen Teksasissa. Puhelimeen tärähti viesti, että jos ette sattuisi ehtimään lennolle, teille on varattuna uusi lento seuraavalle aamulle klo 7.30. Ei kun sitten info-tiskille asiaa vielä selvittämään ja jonottamaan muutamankymmenen muun kanssa. Lopulta kädessä oli hotellivoucher ja lentoliput seuraavan aamun koneeseen.

Olen aina pakannut seuraavan aamun vaatteet ja tärkeimmät perustarvikkeet käsimatkatavaroihin. No, koska koskaan ennen en ole myöhästynyt jatkolennolta (puoliso kyllä on) ja koska pakkaaminen jäi vähän viime tippaan, niin olin nakannut käsimatkatavaroihin vain allergialääkkeet. Naama ja kädet oli kuivasta lentokoneilmasta ihan korpuilla, eikä yhdellä vaatekerralla pärjääminen yötä ja seuraavaa päivää oikein houkutellut, niin mentiin sitten jonottamaan matkalaukkua. (Ensi kerralla sitten kaikki ensimmäisen vuorokauden tarvittavat käsimatkatavaroihin!!) No koska se oli ehditty reitittämään jo seuraavan päivän koneeseen, sitä piti odotella tunti sellaisella erikoisluukulla. Soitettiin sinne Jacksonin hotelliinkin, että ei nyt sitten saavuta. Ihanaa etelän palvelua puhelimessa. Hotelli olisi pitänyt perua viimeistään klo 16 ja kello siis oli jo ainakin yhdeksän illalla. Peruutus ilman kuluja kuitenkin onnistui, koska saapumattomuus ei ollut meidän vika. Jee! Sitten piti mennä odottamaan hotellikuljetusta. Hotellibussin pitäisi kulkea aina 20 minuutin välein, mutta hei, ollaan amerikassa, joten se tulee sitten kun tulee. Eli ainakin 10-15 minuuttia myöhässä. Meidän oli majoitettu Houston Marriott Northiin, joka oli oikein hyvä hotelli. Matkaa lentokentältä oli sellainen 20 minuuttia moottoritietä. No hei, Teksasissa sitäkin voidaan kutsua lentokenttähotelliksi.. Ei kun ruokaa kiireesti naamaan, nukkumaan ja herätys aamulla viideltä, jotta ehditään 5.20 lentokenttäbussiin, aamupala kentällä ja koneeseen.

No, oltiinpahan sitten ainakin ajoissa lähdössä ajelemaan Jacksonista etelään. Tosin melkoisen väsyneinä, joten kuskia lukuunottamatta jäi maisemat nukkuvilta matkustajilta näkemättä. Puolison mukaan tosin tällä reitillä ei kauheasti nähtävää olisi ollutkaan.

Vaikka bensan hinta on Kaliforniassakin laskenut, niin tällaisia bensan hintoja ei ole kyllä tullut meidän nurkilla missään vastaan. 1,89$/gallona. Eli siis noin 0,50$/litra!! :-O



2 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa. Pitkään ollut ajatuksena käydä noilla kulmilla ja tämän blogin lukemisen jälkeen entistäkin enemmän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla. Alue on kyllä niin erlainen kuin Kalifornia. Muutaman päivää lisääkin olisi voinut olla reissussa. Puolison kuulemma pitää päästä uudelleen ja tehdä 'ultimate music tour': New Orleans-Nashville-Memphis-Chicago. Mutta siihen menee kyllä vielä aikaa. :)

    VastaaPoista