Sivut

maanantai 16. syyskuuta 2013

Biitsipäivä

Eilen päätimme suunnata viettämään päivää rannalle. Muutamaan otteeseen on sitä tuossa kesän aikanakin yritetty, mutta aina on sitten itse rannalla ollutkin sumuista / pilvistä ja tuulista, eikä auringosta kauheasti tietoakaan. Uimiset ja auringossamakailut on sitten tullut tehtyä vaan uima-altaalla. Päätimme vielä kerran kokeilla, sillä näin loppukesästä on merivesikin lämmennyt ja sumua on vähemmän. Aiemmin olemme yleensä suunnanneet Santa Cruzin biitseille. Nyt päätimme kokeilla ihan himpun etelämpänä olevan Capitolan rantoja. Vähän arvalla heitimme Capitolan pienemmän rannan ja lähes vieressä olevan isomman New Brighton State Beachin välillä ja päädyimme jälkimmäiseen. Tämä osoittautui oikein hyväksi valinnaksi, sillä ranta on pitkä ja siellä on hyvin tilaa. Jonkun verran tähän aikaan näytti olevan rannalle huuhtoutunutta levää, mutta ihan hyvin löytyi silti hiekkaakin, jossa oleskella.

Taas tuli bongattua muutama mereneläinkin, kasteltua jalkoja meressä, kaivettua hiekkatunneleita ja vaan löhöiltyä. Kotiinmenomatkalla päätimme pysähtyä itse Capitolan kaupungissa (ja sen rannalla). Samalla tuli todettua, että rantavalintamme tälle sunnuntaille oli osunut nappiinsa. Capitolassa sattui olemaan taide- ja viinifestivaali ja parkkipaikat rannan lähellä ja kauempanakin olivat ihan täynnä. Todella hyvällä tuurilla saimme auton suht lähelle rantaa ja kävimme kurkkaamassa rannan ja festivaalit ja kuuntelemassa live-musiikkia. Taidetta ei tarttunut mukaan, eikä viiniäkään maisteltu. Kahdeksalla taalalla olisi saanut viinilasin ja taalalla viinipoletteja, joilla olisi saanut lasinsa täyteen valitsemalla viinikojulla. Mitään aitoja alueelle ei ollut, lapsille oli alueella pääsy sallittu ja lasien kanssa voi kävellä kojulta toiselle. Täällä tuo alkoholin annostelupolitiikka kun on vähän erilaista kuin Suomessa.

Toivottavasti ei eroosio kuluta kovin paljon enää kalliota, tai tulee mäen päällä olevan talon kanssa vähän isompia ongelmia eteen
Möykky tuossa ranta-aallon takana on hylje, joka uiskenteli ja sukelteli meidän ja muiden iloksi ihan siinä rannan tuntumassa pitkän tovin
Samoissa rantavesissä ui, söi ja saalisteli (sukelteli) myös lintujen oikealla puolella oleva merisaukko (horisontit kuvissa erittäin vinossa, koska siihen ei näiden veijareiden kuvauksessa ole kauheasti aikaa kiinnittää huomiota)
Rantahiekalla oli jo ilmeisesti jokusen ajan maatunut tämä meille tuntematon hailajin edustaja
Iltapäiväauringon lämmittämä meri nosti jo vähän kosteuttakin ilmaan
Capitolan laituri
Venetian hotelli Capitolan rannalla
Lasten kaakeli- /mosaiikkitaideteoksia rantabulevardin reunalla

Lisää mosaiikkia
Capitolan ranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti