Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Hollywood!!

Täällä on neljä tällaista maanantaiarkipyhää ja paikalliset ottavat näistä kolmen päivän viikonlopuista kaiken irti. Eli usein viettävät aikaa ystäviensä ja perheensä kanssa tai matkustelevat. Kaupat ja ravintolat ovat kyllä auki, mutta erilaisia toimistotöitä tekevillä se on yleinen vapaapäivä, kuten myös vapaata koulusta. Eilen oli yksi näistä päivistä, Labour Day, eli karkeasti suomennettuna työn päivä. Päätimme viime viikolla käyttää tämän kolmen päivän viikonlopun hyväksemme ja lähteä Los Angelesiin katsastamaan Universalin studiot, mihin ainakin perheen teini ja allekirjoittanut ovat hinkuneet. Lähdimme pe iltapäivällä ajamaan kohti etelää. Olimme varanneet motelliyön matkalta, koska tiedossa oli, että muutama muukin voi olla liikkeellä ja teillä ruuhkaa. 2,5 tunnin ajomatkan jälkeen olimme edenneet 50 mailia ja meinasi usko loppua, että pääsemmekö yöpaikkaamme ollenkaan järkevään aikaan. (Täällähän puhutaan matkoista aina ajalla mitattuna, ei maileilla. Tässä yksi syy siihen.) Onneksi päästyämme valtatie 5:lle matka alkoi sujua ja saimme nukuttua kunnon yöunet ennen aikaista aamuherätystä. Aikainen siksi, että ehtisimme aamulla Universal Studioille, jolloin voisimme välttää suurimmat ruuhkat.

Olimme ottaneet kahden päivän lipun, joka on saman hintainen kuin yhden päivän lippu (tai vähän halvempikin, kun ostimme lippumme AAA:n kautta). Ajatuksena oli mennä puistoon molempina päivinä suhteellisen aikaisin, että välttyisimme pahimmilta jonoilta ja voisimme poistua ajoissa välttyäksemme paahtavalta helteeltä. Suunnitelma onnistuikin melko hyvin. Studiokierrokselle pääsimme melkein heti ja lauantaina kiertelimme myös erilaisia esityksiä, joihin mahtuu paljon väkeä. Suomeksi sanottuna siis, ei tarvitse kauheasti jonottaa. Studiokierrosjunassa näkyy samalla pätkiä elokuvista tai niiden tekemisestä, kun ajellaan kyseisten lavasteiden ohi. Kierroksella on myös muutama erikoisefekti ja 3D-osio, jossa dinosaurukset ja King Kong hyökkäävät junan kimppuun. Oikein hauska kierros. Tosin kierroksen ja esitysten jälkeen elokuvia ja sarjoja ei koskaan enää katso samalla tavalla kuin ennen lavasteisiin ja elokuviin tutustumisen jälkeen..

Sunnuntaina sitten suuntasimme heti aamusta "rideihin", eli 4D-laitteisiin, vuoristoratoihin jne. Viime vuoden kesänä puistoon on avattu uusi tolkuttoman hintainen Transformers 4D -laite, johon jono aamukymmeneltä oli jo 2 tuntia. Oli siis hyvä idea rynnätä puistoon heti yhdeksältä aukeamisen jälkeen ja heti jonottamaan. (Youtubeen kun laittaa hakusanaksi: Transformers 4D sieltä löytyy ainakin jonkun muun kuvaama joku huonolaatuinen video aiheesta.)

Parenthood-sarjaa (Samaa sukua) kuvattiin studioilla parhaillaan ja tässä sarjan näyttelijöiden pukeutumisvaunut
Vähän hiljaisempi New York
Nyt tulee vettä! - Kierroksen opas Steve oli todella hauska ja eläväinen kaveri. Tämä vesi kuulemma kierrätetään ja lähetetään Disneyn puistoon (kilpailijan siis) juomavedeksi.. ;)
Amityn kaupunki
Bruce. Bruce aiheutti kuulemma suuria ongelmia ohjaaja Steven Spielbergille Tappajahain kuvauksissa olemalla jatkuvasti epäkunnossa.
Bree Van de Kampin talo Wisteria Lanella
Kenen kotipiha?
Waterworld-elokuvan lavasteet ja muutama erikoisefekti

Oscar
Iltapäivät jäi siten aikaa päivätorkuille ja hotellin uima-altaalle. Lauantaina suuntasimme vielä Griffith Park Observatoriolle, josta näkee hyvin sen kuuluisan Hollywood-kyltin ja itse LA:n. Sunnuntaina kävimme Hollywood Boulevardilla kurkkaamassa sen kuuluisan Kiinalaisteatterin ulkoa ja siinä edessä olevat jalan- ja kädenjäljet sekä kadussa olevia tähtiä. En tiedä, olimmeko paikalla huonoon aikaan vai mitä, mutta alue oli paljon rähjäisempi kuin kuvittelin. Katu oli tietty aivan täynnä turisteja, mutta myös erilaisia kuuluisuuksia esittäviä hahmoja, joiden kanssa olisi päässyt parilla taalalla kuvaan. Osa näistä tyypeistä vaan oli enemmän tai vähemmän mömmöissään ja kadunreunassa makaili kodittomia ja huumehemmoja. Kadunpätkän liikkeetkin olivat lähinnä matkamuistorihkamakauppoja ja rakennukset vähän nuupahtaneita. Reilun korttelin päässä näytti olevan huomattavasti siistimpää, eikä kodittomiakaan notkunut kaduilla.

Hollywood Hills
Ja kyltti vähän paremman zoomin kanssa kuvattuna
Los Angeles

Auringonlasku Griffith Park Observatoriolla
Jamesin patsas ja kerran vielä se kyltti

Chinese Theatre
Charlien tähti
Star Trekin näyttelijöiden kädenjäljet
Kotiinajellessa meinasimme pysähtyä Malibu Beachilla, mutta rannalla oli niin hernerokkasumu, että jäi pysähtymättä. Santa Barbarassa sentään kävimme vähän jaloittelemassa ja kävelemässä rantabulevardia.
Se Santa Barbaran rantabulevardia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti