Sivut

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Haight-Ashburyssä katumarkkinoilla

Tykkään San Franciscosta kaupunkina tosi paljon siksi, että sieltä löytyy aina jotain tekemistä ja näkemistä. Eri kaupunginosat on kuin pieniä kaupunkeja kaupunkien sisällä, niin paljon eri osat poikkeavat toisistaan.

Tänään oli Haight-Ashburyssa katumarkkinat eli 36. vuosittainen Haight-Ashbury Street Fair ja suunnistimme sinne. Aiemmin tämä nimenomainen katu / kaupunginosa on tullut tutuksi vain auton sisältä päin katsottuna. Nyt lähdettiin ihan asiaksemme alueelle, kun osa kadusta oli katumarkkinoiden ajaksi vielä suljettu liikenteeltä, joten pääsee tutustumaan alueeseen paremmin. Tai pääsee ja pääsee. Päivän aikana odotettiin paikalle saapuvaksi n. 100 000 ihmistä ja täynnä ihmisiä ja kojujahan kadunpätkä oli.

Haight-Ashburyn alue on ehkä kaikkein omaperäisin SF:n kaupunginosista. Alue on kuuluisa 1960-luvun lopun hippialueena, jossa mm. Janis Joplin asusteli. Vaikka alue onkin ilmeisesti siistiytynyt 1970-luvun kyseenalaisen huumemaineen jälkeen, on alue edelleen hyvin boheemi verrattuna vaikka SF:n liikemiesten kansoittamaan keskustaan verrattuna. Ja se näkyy sekä rakennuksista ja ihmisistä. Katumarkkinoiltakin löytyi kaikkea ennustajista poliittiisiin aktivisteihin (edustettuna ei kuitenkaan ollut kahta maan suurinta puoluetta), marihuanan laillistamisen puolestapuhujiin ja t-paitakauppiaisiin kuin erilaisiin ruokakojuihin, joista sai ostaa mm. grillattuja kalkkunan koipia, maissia ja vastapuristettua sitruunoista tehtyä lemonade-mehua. Ja ainakin tänään paikalla pyöri poliiseja useita kymmeniä. Alueen molemmissa päissä oli esiintymislava ja satuimme alueelle juuri, kun muutaman sanfranciscolaisen suomalaisen bändi The Horsmas oli lavalla ja esitti Irwinin biisejä - suomeksi!!

Alueella on myös aivan ihastuttavia viktoriaanisia taloja, sillä vuoden 1906 maanjäristyksen jälkeiset tulipalot eivät ilmeisesti tuhonneet aluetta juuri ollenkaan.

Kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa (kuvaa klikkaamalla se näkyy isompana).

Muutama muukin oli eksynyt paikalle
Kadunkulma, josta alue on saanut nimensä
Alueen kauppoja
Alueen kauppoja

Alueen kauppoja
Alueen kauppoja
Alueen kauppoja, kaupan boheemi ulkoasu yhdistettynä rakennuksen viktorianiseen tyyliin
Alueen kauppoja
 The Red Victorian -hotelli

Seinämaalauksia ja grafitteja on joka lähtöön
Vinoja taloja Haightin varrelta
Viktoriaanista rakennustyyliä

Viktoriaanisia taloja vähän Haightin yläpuolella
Vähän lisää viktoriaanisia taloja
Ja yksittäinen viktoriaaninen rakennus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti