Sivut

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Gettysburg (PA)

En ole saanut aikaiseksi kahlattua läpi Havaijin kuvia, enkä jaksa kauheasti työpäivien jälkeen istua koneella. Tämä puhelimen app taas on kova kaatumaan, joten en ole viitsinyt kauheasti tällä satuilla, kun jo muutama puolivalmis postaus on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Tässä nyt vain pikaisesti kännykkäräpsyjä helmikuun college-vierailuressultamme Pennsylvaniassa, johon onnistuimme liittämään myös pari lomapäivää. 

Gettysburgin kolmipäiväinen taistelu on ehkä sisällissodan tunnetuin taistelu, ja näillä pelloilla on kuollut/haavoittunut/kadonnut aikoinaan 75 000 taistelijaa. Hiljaiseksi vetää.

Paikka on suosittu turistien keskuudessa kesäisin, helmikuussa ei kauheasti väkeä ollut ja silloin sai ajaa tuon puistossa olevan 24 mailia pitkän loopin autolla (kesäisin ilmeisesti kierretään bussilla, ainakin parkkipaikkoja reitin varrella on todella vähän). Yleisilmeestä voi sanoa, että aukea peltoa on paljon ja erilaisia muistomerkkejä on pitkin matkaa satoja, ellei tuhansia.

No English text for now, the app crashes for changing language. Maybe coming later..







Little Round Top, The Valley of Death, jossa käytiin verisiä taisteluita toisesta päivästä lähtien:







Jokaiselle joukko-osastolle, osavaltiolle ym. on omat puistomerkkinsä. Tässä Pennsylvania Memorial: 



Soldier's National Cemetery:


Gettysburgin jälkeen kävimme syömässä lähikylän ravintolassa 1776 valmistuneessa rakennuksessa, jossa ruokalista, sisustus ja tarjoilijoiden asut ovat vahvasti saaneet vaikutteensa 1800-luvulta. Suosittelen!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti