Sivut

tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulun aikaa

Syksy on hujahtanut ihan järjettömällä vauhdilla ja tuntuu, ettei saa mitään aikaiseksi. Tänä vuonna ehdittiin kuitenkin löytää paikallisia jouluperinteitä, joita ei olla ennen huomattu. Bongasin jostain lehdestä San Franciscon Dickensin joulumarkkinat, joihin päätettiin mennä. Ne oli kyllä ihan huiput, vähän niinkuin keskiaikamarkkinat, mutta Dickensin ajan Lontoosta. Lipun hinta tuntui alkuun melko suolaiselta (25$/hlö), mutta ei enää sisälle päästyä. Kojujen lisäksi tarjolla oli niin elämyksiä, musiikkia kuin teatteriesityksiäkin (joista käytiin katsomassa Pinokkio). Ja kaikki paikassa töissäolleet puhuivat Dickensin ajan englantilaisella aksentilla. Näiden lisäksi monet paikalle tulleet maksavat vieraatkin oli pukeutuneet ajan tyylin mukaisesti tai steampunk-tyyliin. Itseä vähän jopa harmitti olla siellä normivaatteissa, vaikka ei toki oltu ainoita. Paikassa oli vähän hämärää, mutta kait näistä kännyräpsyistä jotain kuvaa saa.









Pari viikkoa tämän tilaisuuden jälkeen käytiin pyörähtämässä Mountain Viewn saksalaisilla joulumarkkinoilla. Todellakin vain pyörähtämässä, sillä paikka oli niin täynnä ihmisiä, ettei meinannut eteensä päästä ja pretzelikojuunkin jonotti kymmeniä ihmisiä. Kojut tuli tarkastettua, mutta mitään syötävää ei sitten jonotettu.. 


Muuten joulujuttuja oli jotain koulussa ja töissä. Sekä puolison töissä että lapsella koulussa orkesteritunnilla vietettiin White Elephantia. Tästä olen muitsaakseni joskus aiemminkin kertonut, vähän sellainen suomalainen pikkujoulupakettiperinne, mutta lahjan voi valita joko avaamattomissa vaihtoehdoista tai "varastaa" jo jonkun toisen ottaman paketin, joka on jo avattu. Teinillä oli ohjeena, että ei saa ostaa mitään, vaan pitää tuoda kotoa löytyvää roinaa, mutta ei saa olla mitään lahjakortteja tai muuta. Teini vei sinne Ikeasta ilmaiseksi saadut omenalamput ja oli itse saanut paketista muurahaismyrkkyä, jonka oli lahjoittanut sitten jollekin kaverilleen... Ainakin tarkoitus oli täytetty, että paketissa pitää olla jotain roinaa ("crap"). 

Alunperin meillä oli suunnitelmissa lähteä joulusi pariksi päiväksi Tahoelle hiihtämään, mutta iski joku pöpö ja jouluaatolle oli luvattu reippaasti lunta ja vähän heikompaa keliä, niin ei menty. Syötiin sitten suomalaista jouluruokaa ja on lorvittu kotona ja luettu ja katseltu leffoja. Tällainen rentoutumistauko tuli kyllä ihan tarpeeseen, se täytyy kyllä myöntää. Meillä työporukalla puolestaan vietettiin rumien joulupaitojen päivää ("ugly Christmas sweater"), eli pidettiin nyyttärit lounaalla ja moni oli pukeutunut näihin rumiin jouluaiheisiin paitoihin. Näitä paitojahan näkyy ennen joulua vähän kaupassa kuin kaupassa, vaikka mä olin omani ostossa kyllä auttamattomasti myöhässä. Ja kaikenlaisia joulupaita-bileitäkin kuulemma pidetään. Tämä villitys on nyt kestänyt jo jonkun vuoden. Toisaalta onhan täällä isoissa kaupungeissa jo melkein perinteenä nekin tapahtumat, että pukeudutaan joulupukiksi ja kierretään baareissa vetämässä lärvät..

Joulunpyhät on jo ohi, joten toivottelen kaikille hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti