Sivut

perjantai 5. heinäkuuta 2013

4th of July - Itsenäisyyspäivä

Tänäkin vuonna suunnistimme 4.7. eli Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä katsomaan itsenäisyyspäivän paraatia Redwood Cityyn, tänne San Franciscon lahtialueelle. Redwood Cityn paraati on yksi suurimmista tällä alueella ja alueelta on suhteellisen helppo löytää parkkipaikkakin, joten sinne on helppo mennä. Lähes viikon kestänyt helleaalto vähän jo koitteli voimia, mutta onnistuimme löytämään mukavan varjopaikan, josta katsella paraatia. Tien toisella puolella taisi olla melkoisen lämmin, mutta se ei katsojista näkynyt. Paikalliseen tapaan suurin osa katselijoista kun oli varustautunut koottavalla piha-/rantatuolilla, kylmälaukulla ja siis syötävillä ja juotavilla ja osa myös päivänvarjoilla. Mekin osasimme tällä kertaa valita päällemme vaatekaapista jotain sinistä, punaista tai valkoista vaatetta, jotta emme erottuneet niin paljon paikallisista. :)

Paraati oli suhteellisen pitkä ja erilaisia instituutioita ja järjestöjä oli paljon. Paljon sekä vanhoja amerikkalaisia autoja kuin virkavaltaa ja moottoripyöriä kuin auton perässä vedettäviä lavoja kuin kulkueena kulkevia ihmisiäkin. Meteli oli välillä suhteellisen korviahuumaavaa, kun helikopteri pyörii yläpuolella, paloautot huudattavat sireeneitä täysillä ja ihmiset kannustavat paraatille. Suurimmat aplodit ja hurraushuudot saivat oletetusti virkavallan edustajat ja veteraanit sekä - kertoo paljon tämän San Franciscon lähialueen asenteellisesta ja poliittisesta ilmapiiristä - LGBT-väen perheenjäsenistä ja ystävistä koostunut ryhmä.

Hallitseva Miss California vaunuineen
Tämän alueen Kalifornian senaatin senaattoriedustaja
Vanha paloauto
Kaupungin SWAT-tiimi, sheriffillä ja liikkuvalla poliisilla oli oma edustuksensa myös paraatissa, joka oli vielä tätäkin järeämpää kalustoa.
Stanfordin yliopiston bändi ja maskotti
Vintagea
Hevosia löytyi myös kulkueesta
Ja vanhoihin amerija-asuihin pukeutuneita
Toinen marssibändi, jossa edustus oli vähän vanhempaa kuin Stanfordilla
Illalla poljimme vielä tuohon lähikaupunkiin katsomaan siellä järjestettyä ilotulitusta. Polkupyörä oli oikein oiva valinta, sillä paikalla oli runsaasti väkeä ja parkkipaikan löytäminen autolle olisi ollut mahdottomuus. Vaikka poislähtiessä pyörä- ja kävelytiekin vähän jumittui, päästiin varmasti nopeammin kotiinkin näin. Ja lisäksi hellepäivän jälkeen pyöräillessä tuli ihanan viileä olokin.





2 kommenttia:

  1. Hei! Mahtava blogi elämästä "uudessa maailmassa". Olen ruokkinut tässä lomien jälkeisen tyhjiön synnyttämää halua lähteä pois ja kohdata uudet haasteet ja ympäristön tämän ja monen muun blogin voimin. Tämä on niistä ehdottomasti paras!

    Lisää tekstiä vain tulemaan :) Ja hyvää kesää!

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos! :)
    Näköjään kommentit jäävät joskus odottamaan hyväksyntää, eikä siitä tule mitään s-postia. Ei ole siis ollut tarkoitus sensuroida kommenttiasi.

    Nyt on ollut kesä, lapsi lomalla ja kelit kohdallaan, joten ei ole kauheasti tullut päivitetyä juttuja.

    VastaaPoista