Sivut

torstai 1. maaliskuuta 2012

Varasuunnitelma / Back-up plan

Kun tämä asia nyt näyttää joidenkin tahoilta tulevan esille ja joitain huolestuttavan, niin raapustanpahan tämän nyt tähän vielä julkisesti. Kun meillä kerran ei ole sitä asuntoa ja työpaikkaa ja maakin outo jaa-jaa-jaa-jaa jne. Olemme kyllä tämän muuttoprosessin kanssa jalat maassa (ja pää pilvissä) ja kaikki päätökset on tehty pitkän harkinnan ja selvittelyn jälkeen. Ja kun puoliso on tämän prosessin hieman eri mallisena kerran aiemmin käynyt läpi ja olen jo yhteyksissä FB:n kautta alueen suomalaisiin, niin kyllä tässä aika hyvin tiedetään, mitä edessä on. Ja ollaan myös varauduttu siihen, ettei kaikki mene ihan niinkuin elokuvissa (enkä tarkoita nyt sitä Green Card elokuvaa, koska siinähän ei kaikki sen oleskelun kanssa mennyt putkeen..).
Asuntoasia tulikin jo aiemmin täällä blogissa käsiteltyä, mutta joku asunto aina löytyy. Jos ei näistä haluamistamme, niin sitten selvittelemme muiden koulujen alueilta. Ei siinä sen kummempaa ole. Puoliskon työnhaku on sujunut täältä käsin muuten ihan positiivisesti, mutta prosessin jossain vaiheessa ongelmaksi tulee se, että emme ole jo paikan päällä. IT-alalla kuitenkin vaikuttaa alueella töitä olevan, vaikka toki hakijoitakin riittää, mutta myös jonkunasteista työvoimapulaakin alueella on jo ajoittain lehtikirjoitteluissa väläytelty. Joten melkoisen suuri luottamus on siihen, että niitä töitä löytyy tietyn aikarajan sisällä. Ja jos ei löydy, niin meillä on varattuna myös paluuliput Suomeen. Tämä on tehty oikeastaan ihan taloudellisistakin syistä, sillä meno-paluu lipun hinta on jostain kumman syystä 1/4 pelkän menolipun hinnasta. Jos homma tökkii, kaikki menee pieleen, eikä töitäkään löydy, niin sitten käytämme paluuliput tai ostamme uudet jollekin toiselle ajalle. Vaikka tämä ei nyt tässä tapauksessa todellakaan ole meidän toiveissamme, niin eipä siinä sen kummempaa. Tarkoitus on jättää suomen tileille hätävara, jolla tällaiset asiat saa sitten hoidettua. Homma on siis oikeasti hyvissä käsissä.
Tästä tulee joko pitkä loma aurinkoisessa Kaliforniassa tai sitten alku uusille mahdollisuuksille ja siirtolaiselämälle. Aika näyttää, että kumpi tästä tulee. Kokemuksia tulee elämän reppuun kummassakin tapauksessa toivottavasti paljon.

Some people are still worried that have we really figured everything out and are we really going to move without an apartment and a job to a foreign country. Yes we are, but we are not doing this with our eyes closed and we consider ourselves very informed about a lot of things. By far, we have not made any decisions lightly, even though it may seem like that when reading my posts. My husband has already done this kind of move once before and we are already in contact with other Finnish people in the area via Facebook. So we have figured quite well out the important stuff that we have to think about. And we do not look this moving process throug pink glasses and think that everything is going 100% as planned. It never does.
I already wrote about our aparment plans yesterday. If those aparments do not suit us, then we'll figure out something else and consider anothen school district area too. My husband has been looking for a job and it has been well until they have to make a decision and then the problem is that he does not already live in the area. It seems that there are a lot of vacansies in the IT industry (unlike Finland's situation at the moment). Of course there are also a lot of applicant, but we are fully confident that a good person will get a job over there. And by reading the news you get the impression that there are actually more open positions than applicants. If he does not find a job we have our return tickets that we can use. The return tickets were actually a 1/4 of the price of a oneway ticket, so it was economically sensible to buy these, even if we do not actually intend to use them. If we have to use them, then we will.
We are heading either for a long vacation in California (not bad) or starting a new, exciting life as legal aliens (not bad either). Only time will tell. We would not be sorry, if this would return to just a long vacation. But we would definitely be sorry later, if we did not seize this opportunity that we have in our hands now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti