Sivut

torstai 2. tammikuuta 2014

Töihin ja blogi hiljenee

Aloitin ennen joulua työt kontraktorina. Se on vähän niinkuin suomalaisen vuokratyöfirman kautta toisessa firmassa oloa, mutta ei ihan kuitenkaan. Sinne päin kuitenkin. Pesti firmassa on sitten sen pitunen kuin on. Joissain firmoissa pitävät alle vuoden kontraktorina, ettei tulkita työsuhteen olevan vakituinen, joissain pitävät pidempään. Voi olla lyhyempikin. Osa-aikaista viikkoa toistaiseksi, mutta muutos aiempaan on kuitenkin iso. Lohkaisee kuitenkin työmatkoineen ison osan päivästä.

Työnteko täällä tuntuu melko samalta kuin Suomessakin. Ennen töiden aloittamista on kuitenkin aina hirveä paperityö. Pitää allekirjoittaa työtarjous ja sen jälkeen erinäisiä lippuja ja lappusia, mm. The Employment Eligibility Verification Form I-9, josta pitää siis käydä ilmi, että on oikeasti lupa työskennellä tässä maassa. Siihen tarvittiin joko notaari tai työpaikan joku henkilö vahvistamaan tiedot jne. Sitten erilaisia verolappuja, tilitietoja, NDA:ta ja muuta. Kyllä siinä taas tunteja kului tietoja etsiessä ja täyttäessä. 

Muuttunut työtilanne hiljentää blogikirjoitteluakin ainakin toistaiseksi. En tiedä hiipuuko kokonaan, ainakin yritän päivittää jotain aina joskus. Kovasti riippuu siitä, että monenako päivänä sitä viikottain on töitä, kun sekin tullee varmaan vaihtelemaan. Ihan innoissani olen kuitenkin töitä paiskimaan, kun niitä on tässä jokseensakin vähän tultu viime aikoina tehtyä. 

Että semmoisia uuden vuoden tuulia.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut työputkeen paluusta ja hyvää alkanutta vuotta sinulle ja koko perheellesi siellä "Uudessa maailmassa". Päivitä toki blogia, kun aikaa riittää ja kerrottavaa on!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja hyvää uutta vuotta!

    On aina parempi luvata liian vähän kuin liian paljon, joten varmaan joskus tulee jotain päivitettyä, kun on aikaa ja uudet rutiinit. Nyt työpäiviin ei kauheasti ylimääräisiä tunteja enää jää tehdä muuta.

    VastaaPoista